Barnehagelærerne i Vinje barnehage i Bø kommune er blant de som får 30 000 ekstra i lønn.
Barnehagelærerne i Vinje barnehage i Bø kommune er blant de som får 30 000 ekstra i lønn.

Ny lønnspolitikk: Barnehagelærere får 30 000 over tariff

Bø kommune tar grep for å tiltrekke seg og beholde blant annet barnehagelærere.

Publisert

I sin nye lønnspolitiske plan økes lønnen til sykepleiere, helsefagarbeidere og barnehagelærere. Planen innføres for å tiltrekke seg og beholde kvalifisert personell på grunn av en pågående mangel på fagfolk, ifølge Vesterålen online (vol.no) som omtalte saken først (krever abonnement).

Det innebærer en lønnsøkning på 30 000 over tariff i hvert ansiennitetstrinn, samt ytterligere 50 000 kroner til de som jobber natt.

Implementeringen av planen vil medføre rundt tre millioner kroner i økte lønnskostnader. Samtidig bruker kommunen i dag mye penger på rekruttering, og regner også med å spare en million kroner i året på vikarbruk.

– Målet er både å rekruttere og beholde de vi har, sa personalsjef Marius Holst i kommunestyret da planen ble enstemmig vedtatt.

Han sier ifølge avisa at barnehagelærerne er tatt inn i planen på grunn av utfordringene med å skaffe nok kompetanse til barnehagene.

På landsbasis var det per siste registrering (15. desember 2023) i gjennomsnitt 13,5 barn per barnehagelærer, ifølge Udir, mens det i Bø kommune er 19,6. Ingen av kommunens tre barnehager oppfyller pedagognormen uten dispensasjon, ifølge samme statistikk.

Både tillitsvalgte og ansattegrupper har vært involvert i arbeidet med planen, som fikk bred oppslutning blant politikerne. I kommunestyret ble det også diskutert om lærerne skulle omfattes av den samme ordningen, men det var det ikke økonomi til.

Powered by Labrador CMS