Ordfører Børge Haugetun i Øygarden kommune og regionleder Inger Marie Guddal under åpningen av Norlandia Svanevågen gårds- og friluftsbarnehage.
Ordfører Børge Haugetun i Øygarden kommune og regionleder Inger Marie Guddal under åpningen av Norlandia Svanevågen gårds- og friluftsbarnehage.

Åpnet nybygget gårds- og friluftsbarnehage i Øygarden

Den nybygde Norlandia Svanevågen gårds- og friluftsbarnehage åpnet i Øygarden kommune utenfor Bergen denne uken.

Publisert

Barnehagen er helt nybygget, og ligger vakkert til i havgapet på Breivik i Øygarden kommune.

– Vi er svært glade for å åpne denne flotte barnehagen og ser frem til å være en viktig del av lokalmiljøet i mange år fremover, sier Inger Marie Einan, leder for de fem Norlandia-barnehagene på Vestlandet i en pressemelding.

Den offisielle åpningen fant sted torsdag 22. august. Ordfører i Øygarden kommune, Børge Haugetun, var til stede. Det var også konsernsjef Yngvar Tov Herbjørnssønn i Norlandia Health & Care Group og divisjonsdirektør Kristin Voldsnes i Norlandia barnehagene.

Ikke minst var mange forventningsfulle barn tilstede på åpningen. Barnehagen har plass til 60 barn.

Barnehagen er bygget på en tomt som tilhørte bonde Hans Arne Breivik. Barnehagen vil ha et nært samarbeid med ekteparet Breivik som driver gården like ved. Gjennom året vil barna tett følge arbeidet som gjøres på gården. Kjeledresser til bruk i fjøset er allerede kjøpt inn, og barna gleder seg til at både lam og kalver skal komme til verden.

Barnehagen vil også være opptatt av å engasjere barna i et aktivt og variert friluftsliv gjennom hele året. Barn og ansatte vil hyppig være ute på tur, med fjæra og heiene som turmål. Kjøkkenet er plassert som et midtpunkt og samlingssted i den nye barnehagen, og vil være hjertet i satsningen på Norlandias matkonsept Mat Med Smak, heter det videre i pressemeldingen.

Norlandia har 63 barnehager i Norge. Søsterselskapet Kidsa har 28 barnehager, alle i Bergen.

Powered by Labrador CMS