Naturbarnehage vant klimapris

Rusvik naturbarnehage på Karmøy og Ski videregående skole i Akershus ble kåret til vinnere av Utdanningsforbundets klimapris 2019 under Utdanningsforbundets landsmøte i forrige uke.

Klima- og miljøspørsmål står sentralt i barnehagens pedagogiske praksis, og barna medvirker aktivt i alt arbeidet, skriver Utdanningsforbundet på sine nettsider.

Barnehagen har blant annet eget drivhus, kjøkkenhage, frukttrær og blomsterbed hvor barna får innsikt i plantenes livssyklus og verdi. Matvarer som ikke spises blir omgjort til næringsrik jord i kompostbinger, og det drives kildesortering.

Barnehagen har fått til en egen ordning med innlevering av plastemballasje og glass/metall siden kommunen kun har papirgjenvinning. De har også en innkjøpsveileder som sikrer behovsvurdering før innkjøp, og at det blir kjøpt inn produkter som er miljøsertifiserte.

Hver av de to vinnerne av klimaprisen får 50.000 kroner samt et diplom.