Fra innspillingen av håndvasksangen til Espira Casa Musica.

Barnehage på pallen i FHIs sangkonkurranse

– Det er en sang vi er veldig stolte av, så det er stas at den blir lagt merke til, sier styrer Laila Katarina Olsen i Espira Casa Musica.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i høst oppfordret Folkehelseinstituttet (FHI) barnehager og skoler til å delta i konkurransen om å lage Norges nye håndvasksang.

Totalt kom det inn 37 bidrag fra barnehager og skoler landet rundt.

– Juryen ved Folkehelseinstituttet hadde en tøff jobb med å stemme frem åtte finalister, mens 260 elever fra Teie skole på Nøtterøy stilte opp som finalejury, skriver FHI på Facebook.

Beste barnehage i konkurransen ble til slutt Espira Casa Musica, på en tredjeplass. De ble kun slått av Høvik skole 4D og Sørli skole 6B.

Felles prosjekt

Styrer Laila Katarina Olsen i Casa Musica synes det er gøy å komme på pallen.

– Det er en sang vi er veldig stolte av, så det er stas at den blir lagt merke til.

– Alle barna var med på innspilling av sang og musikkvideo. Det har vært et prosjekt som har involvert hele barnehagen, forteller styreren.

Olsen opplyser at det er pedagogisk leder Ingar Arne Aae som står bak både tekst og melodi.

– Han er en sangglad person som også er artist på si. Pedagogisk medarbeider Andre Krokstad er gitarist og står for gitarsoloen, mens fagarbeider Knut Nordheim har stått for mastering og redigering av musikkvideoen, forteller styreren.

Bruker musikk i alle sammenhenger

Som barnehagenavnet indikerer er musikk et av satsingsområdene til Espira Casa Musica.

– Vi bruker musikk i alle sammenhenger. Vi bruker sang og musikk som middel til læring, for eksempel i forhold til språklig og sosial utvikling.

– Vi ønsker at barna skal få et godt forhold til musikk og at de skal få oppleve mestring og fellesskap gjennom musikken, sier styreren.

– Imponert

Olsen forteller at den nye håndvasksangen brukes mye i barnehagehverdagen og at den bidrar til å gjøre håndvasken litt morsommere.

– Refrenget er veldig lett å lære seg og barna ble fort glad i den, forteller hun.

God håndhygiene er et av de viktigste tiltakene for å hindre spredning av koronavisruset. FHI understreker at barn og unge har vært veldig flinke til å vaske hendene under pandemien.

– Det er krevende tider og vi vil benytte anledningen til å skryte av arbeidet som gjøres ved barnehager og skoler rundt om i landet. Vi er imponert over innsatsen som legges ned for å skape trygge rammer, kreativiteten og engasjementet. Vi håper alle sangene kan være med på å motivere til videre innsats for godt smittevern, inkludert god håndhygiene, skriver FHI på Facebook.

Her kan du høre sangen til Espira Casa Musica:

Powered by Labrador CMS