Dersom alt går slik samarbeidspartnerne håper, kan det bli barnehagelærerutdanning i regi av DMMH og Høgskolen i Molde ved Høgskolensenteret i Kristiansund fra neste år. Foto: Googlemaps
Dersom alt går slik samarbeidspartnerne håper, kan det bli barnehagelærerutdanning i regi av DMMH og Høgskolen i Molde ved Høgskolensenteret i Kristiansund fra neste år. Foto: Googlemaps

Håper å etablere ny barnehagelærerutdanning høsten 2019

Kristiansund kan bli neste by ut med å tilby utdanning for dem som vil bli barnehagelærer.

Publisert

På initiativ fra Nettverk Nordmøre har Høgskolesenteret i Kristiansund, Høgskolen i Molde og Dronning Mauds Minne (DMMH) startet jobben med å etablere barnehagelærerutdanning i Kristiansund.

Det skriver Tidens Krav.

40 studieplasser

Det partene håper på er å ha en oppstart av studiet i Kristiansund høsten 2019.

Nå blir det søkt om statsstøtte til 40 studieplasser som etter planen blir deltidsbasert i Kristiansund. En avklaring vil komme i løpet av høsten på statsbudsjettet.

– Det ville være snakk om desentralisert utdanning i regi av DMMH i Kristiansund, muligens med et samarbeid om lærerkrefter med Høgskolen i Molde. Vi må se på hva vi får i statsbudsjettet, men utgangspunktet er en klasse på 40 studenter det første året, sier prorektor for FoU og oppdrag ved Dronning Mauds Minne, Ingar Pareliussen til avisa.

Ny norm gir økt behov

I januar vedtok regjeringen å innføre en ny pedagognorm for barnehagene. Fra 1. august skal det være minst én barnehagelærer for hvert sjuende barn under tre år og minst én barnehagelærer for hvert 14. barn over tre år.

Kommunalsjef for oppvekst og utdanning i Kristiansund, Christine Reitan, sier til Tidens Krav at det ikke er noen kritisk situasjon med tanke på å oppfylle pedagognormen i Kristiansund i dag.

Men hun bekrefter at det er behov for flere barnehagelærere.

– Vi har i dag en del pedagogiske stillinger på dispensasjon, og det blir mer krevende når den nye pedagognormen trer i kraft. Politisk er det også signalisert at halvparten av dem som jobber i barnehagene er pedagogisk utdannet. Initiativet kommer fra Nettverk Nordmøre, fordi vi ser behovet for dette her og i de andre kommunene på Nordmøre, sier Christine Reitan til Tidens Krav.

Powered by Labrador CMS