Kurt Ivar Morsdal skrev kronikken som ble mest lest i september.
Kurt Ivar Morsdal skrev kronikken som ble mest lest i september.

Mest lest: «Min erfaring er at yoghurt IKKE er fin følgesvenn for små barn»

Yoghurt, riving av barnehage, lite engasjerte voksne og øyekatarr. Det er bare noen av temaene som ble mest lest i september.

Publisert Sist oppdatert

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i august:

1. «Min erfaring er at yoghurt IKKE er fin følgesvenn for små barn»

Yoghurt har vært et av de store temaene på barnehage.no demme måneden. Det hele startet med en kronikk med tittelen "La barna få nyte yoghurten sin i fred". Det skapte debatt. Og mest lest ble svaret fra Knut Ivar Morsdal som skrev at han blir forbauset over at kronikkforfatteren ikke er mer oppdatert på hva som har skjedd de siste årene i barnehagesektoren.

Les kronikken her.

 

2. Blekkspruter i superheltkostymer

- Min kjære lille venn. Jeg vil be om unnskyldning for at jeg i altfor mange år, har godtatt, kamuflert og deltatt i dette overgrepet, skrev kronikkforfatteren. Dermed endte hun på topplista. 

Les hele kronikken her.

3. La barna få nyte yoghurten sin i fred

Dessverre finnes det barnehager som forbyr yoghurt i matpakken, mye på grunn av misforståelser rundt sukker i barns kosthold. Det er på høy tid å slutte å gjøre helt vanlig mat til noe komplisert og vanskelig, skrev kronikkforfatteren. Dette var innlegget som startet yoghurtdebatten. 

Les hele kronikken her.

 

4. Jeg så nesten aldri noen engasjerte voksne som deltok i barnas lek

På fjerdeplass finner vi en kronikk fra arkivet. Den ble opprinnelig publisert i mai, men fikk ny fart i sosiale medier i september. - Praksislærer ga oss en oppgave om å peke ut spesielt to barn som ble sett på som «vanskelige» barn. Allerede her ble det delt ut «merkelapper» på barna, skrev kronikkforfatteren.
 

Les kronikken her.

 

5. Styrer rystet over små barns språkbruk

– Det er ikke spesielt sjarmerende å bli kalt drittkjerring eller å høre barn si at de hater hverandre, skrev styrer Raymond Tiochta i 2017. Han mente noe måtte gjøres og at foreldrene måtte spille på lag med barnehage for å få bukt med utviklingen. Og i september fikk saken ny fart i sosiale medier. 

Les hele artikkelen her


6. Jeg blir også sliten

– Jeg blir sliten av å vite at barn som er lei seg, barn som er redde og barn som er utrygge må dele oppmerksomheten, fanget og armene mine om morgenen, og de som savner mamma og pappa om ettermiddagen også har for få fang, skrev Toril Kalsås som svar til et tidligere debattinnlegg.  

Les hele artikkelen her


7. Stavanger vil bemanne opp i barnehagene for å spare penger

I Stavanger er konklusjonen at høyere bemanning kan bety 23 millioner kroner spart på grunn av lavere sykefravær.

Les hele artikkelen her.


8. Har startet rivingen av syv år gammel barnehage

36 millioner kroner kostet barnehagen som sto ferdig i 2012. I september startet rivingen. 

Les hele artikkelen her

 

9. Her er finalistene til årets barnehage

2. september ble Haugland gardsbarnehage kåret til Årets barnehage 2019. Saken om samtlige finalister kom inn på topplista for denne måneden.

Les hele artikkelen her

 

10. Øyekatarr – kan barnet sendes i barnehagen?

Hva gjør du dersom barnet får øyekatarr? Skal det holdes hjemme eller kan det leveres i barnehagen? Og ikke minst, hvordan skal øyekatarr behandles? Det fikk man svar på i denne artikkelen.

Les hele artikkelen her

Powered by Labrador CMS