Kvalsund barnehage i Hammerfest sliter med bemanningen.
Kvalsund barnehage i Hammerfest sliter med bemanningen.

Manglet bemanning: Avdeling stengt i hele januar

Foreldrene i Kvalsund barnehage har klaget kommunen til statsforvalteren etter at en barnehageavdeling vært stengt hver eneste dag i januar. 

Publisert Sist oppdatert

Årsaken til stengingen er bemanningsutfordringer, ifølge en sak i avisa Hammerfestingen (krever abonnement). 

– Vi sendte inn klagen for å få svar på hva kommunen gjør med denne situasjonen. Jeg telte faktisk over dette i går, og kom til at den ene avdelingen har vært stengt i 38 dager siden august i fjor, og hver eneste dag i januar, sier Malene Buskum. Hun er en av foreldrene i barnehagen, og peker på at mange ikke kommer seg på jobb når barna ikke får komme i barnehagen. 

Saken ble nylig tatt opp i kommunestyret. 

– Situasjonen er svært utfordrende for alle parter, og slik den er i dag er det ikke godt nok. Det er fortvilende for oss som barnehageeier å være nødt til å stenge deler av barnehagene så hyppig som vi har vært nødt til å gjøre i denne perioden, redegjorde kommunalsjef Arve Paulsen. 

Han la fram tall som viste at for 2023 samlet hadde Kvalsund barnehage 16 prosent sykefravær. I oktober var sykefraværet på 44 prosent, som økte til 47 prosent i november og hele 53 prosent i desember i fjor.

– Dette er selvsagt en situasjon som også sliter på de ansatte. Til tross for det høye fraværet står de ansatte på for å levere et godt tilbud. Vi har tett dialog med de ansatte, og har selvsagt analysert årsaker til fraværet, sier Paulsen ifølge avisen. 

Han fortalte om ulike tiltak, blant annet et prøveprosjekt med sekstimersdag fra høsten av, ulike forsøk på rekruttering og at kommunen har overført personell fra andre barnehager. 

– Det er med glede vi ser at barnehagen har lykkes å rekruttere en fast ansatt og vikarer, og vi arbeider nå med å styrke bemanningen gjennom arbeidspraksis for flyktninger. Vi håper dette kan være med på å stabilisere situasjonen i Kvalsund barnehage, sier Paulsen.

Powered by Labrador CMS