Nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad, skal nå forhandle med PBL hos Riksmekleren.
Nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad, skal nå forhandle med PBL hos Riksmekleren.

Nei i uravstemningen - kan bli barnehagestreik

Et flertall av Utdanningsforbundets medlemmer sier nei til forhandlingsresultatet i PBL-området. Dermed har sentralstyret bestemt seg for å ikke godkjenne forhandlingsresultatet. Nå går oppgjøret til mekling.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Utdanningsforbundets nettsider valgte 28,8 prosent av Utdanningsforbundets 7319 medlemmer i PBL-området å avgi sin stemme. Av disse stemte 71,7 prosent nei.

- Deltakelsen i PBL-avstemningen var riktignok lav, men de som har stemt har likevel sendt et tydelig signal til sentralstyret i Utdanningsforbundet. En enstemmig forbundsledelse har derfor valgt å følge rådet fra flertallet av de som stemte, og sier dermed nei til oppgjøret. Klokken 12.00 i dag fikk også PBL beskjed om at årets lønnsoppgjør ikke er godkjent av Utdanningsforbundet, melder Utdanningsforbundet på sine nettsider.

Mekling

Dermed går årets oppgjør til mekling hos riksmekleren. Fagforbundet og Delta har sagt ja til oppgjøret.

En eventuell konflikt vil dermed være i regi av Utdanningsforbundet og ikke en del av en hovedsammenslutning.

Terje Skyvulstad er forhandlingsleder for Utdanningsforbundet. At medlemmene har vent tommelen ned til dette, mener han at PBL må merke seg før meklingen starter.

– Resultatet av uravstemningen viser en misnøye som vår motpart må ta på alvor. Da må også PBL være med slik at vi i fellesskap sørger for at å finne en løsning på denne utfordringen, sier han til egne nettsider, og forsetter:

– Vi er klar over at de økonomiske forholdene er omtrent som da vi startet forhandlingene tidlig i oktober, og at de to andre organisasjonene, Fagforbundet og Delta, har godtatt oppgjøret. Det betyr dessverre at det reelle handlingsrommet ikke er av noen størrelse. Men, nå skal det mekles, og det er en alvorlig situasjon. Da forventer vi at de involverte partene tar ansvar for å finne en løsning som våre medlemmer finner tilfredsstillende, sier han videre.

Ikke overrasket

– Vi tar resultatet til etterretning. Resultatet er ikke overraskende sett på bakgrunn av at Utdanningsforbundet også sa nei til det resultatet som deres egen forhandlingsledelse anbefalte i offentlig sektor, sier PBLs forhandlingsleder Espen Rokkan til egne nettsider.

Som følge av konflikten, har nå Utdanningsforbundet sagt opp plassene for samtlige av sine medlemmer. Hvor mange som blir tatt ut i en eventuell streik, vil man få klarlagt senere. Dato for mekling hos riksmekleren, er ikke klar.

Powered by Labrador CMS