Fra venstre: Terje Skyvulstad (Utdanningsforbundet), Anne Green Nilsen (Fagforbundet), Anne Lindboe (PBL) og Trond Ellefsen (Delta). Bildet er tatt i forbindelse med fjorårets tariffoppgjør.

Lønnsforhandlingene i PBL-området utsatt til oktober

Forhandlingene i mellomoppgjøret i PBL-området skulle vært gjennomført i slutten av august, men er nå utsatt til 11. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Tariffoppgjøret mellom PBL (Private Barnehagers Landsforbund) og arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta omfatter om lag 1.750 barnehager 29.500 ansatte.

Opprinnelig hadde partene avtalt å gjennomføre forhandlingene 30. august, men ettersom oppgjøret i kommunesektoren (KS) og Oslo kommune ikke er ferdig ennå er forhandlingene i PBL-området utsatt til mandag 11. oktober, skriver Utdanningsforbundet på sine nettsider.

I slutten av mai gikk tusenvis av Unio-medlemmer ut i streik etter at forhandlingene mellom Unio og KS og Unio og Oslo kommune ikke førte frem. Begge streikene ble avsluttet ved at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemd.

Hovedforhandling i saken for Rikslønnsnemnda mellom KS og Unio vil skje den 16. september, mens hovedforhandling i saken for Rikslønnsnemnda mellom Oslo kommune og Unio vil være den 27. september, opplyser Utdanningsforbundet.

Powered by Labrador CMS