Mekler fortsatt. Meklingen mellom Unio og Spekter for ansatte i Norlandia pågår fortsatt, til tross for at fristen gikk ut ved midnatt.
Mekler fortsatt. Meklingen mellom Unio og Spekter for ansatte i Norlandia pågår fortsatt, til tross for at fristen gikk ut ved midnatt.

Norlandia-meklingen fortsetter på overtid

14 barnehager drevet av Norlandia blir rammet av en eventuell streik.

Publisert Sist oppdatert

– Meklingen pågår fortsatt, det er alt jeg kan si. Vi kommer tilbake med mer informasjon når noe skjer, sier Tore Bollingmo i Norsk Sykepleierforbund og Unio til NTB like før klokka 7 tirsdag morgen.

Partene sitter fortsatt i samtaler, selv om fristen gikk ut ved midnatt. I utgangspunktet var målet å bli enige forrige uke, men partene ble enige om ny meklingsfrist mandag kveld.

Dersom de ikke kommer til enighet vil til sammen 187 medlemmer fra Fagforbundet, Unio, Delta og Lederne gå ut i streik. De fire arbeidstakerorganisasjonene forhandler med Spekter, som er Norlandias arbeidsgiverorganisasjon.

Norlandia byttet arbeidsgiverorganisasjon fra PBL til Spekter for to år siden, men det er først i år tariffavtalene med PBL har løpt ut. Nå ønsker Norlandia å etablere nye tariffavtaler, og de ønsker de ansatte over på en innskuddsbasert pensjonsordning istedenfor en ytelsesbasert pensjonsordning.

Spekter har tidligere påpekt at alle de som nå er ansatt i barnehagene, har fått mulighet til å fortsette med en ytelsesbasert ordning, og at kravet om en innskuddsbasert ordning kun vil gjelde nyansatte. Arbeidsgiverforeningen har også understreket at de nye tariffavtalene heller ikke vil føre til at noen går ned i lønn.

De 14 barnehagene som i første omgang blir berørt dersom det blir streik, ligger i Oslo, Bergen, Tromsø, Bodø og i Akershus. Norlandia har totalt 56 barnehager i Norge.

Powered by Labrador CMS