- Renhold er ganske effektivt i streik, sier forbundssekretæren i Norsk Arbeidsmandsforbund til Aftenposten. Foto: Getty Images
- Renhold er ganske effektivt i streik, sier forbundssekretæren i Norsk Arbeidsmandsforbund til Aftenposten. Foto: Getty Images

Barnehager kan bli rammet av LO-streik

Norsk Arbeidsmandsforbund har varslet plassfratredelse for 1760 renholdsarbeidere dersom det blir streik i oppgjøret mellom LO og NHO fra søndag morgen.

Publisert

Det kan etter hvert blant annet kunne føre til stengte barnehager og skoler, skriver Aftenposten (krever innlogging).

- Renhold er ganske effektivt i streik. Det er det, sier forbundssekretær Brede Edvardsen i Norsk Arbeidsmandsforbund, til avisa.

Alle medlemmer i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal er tatt ut i første streikeuttak. Men også flere andre steder kan virksomheter bli rammet av en eventuell streik.

Aftenposten skriver at det er varslet plassfratredelse blant ansatte i firmaer som blant andre Coor Service Management, Coor Cleaning og Catering AS, ISS Facility Services AS, Ren Pluss AS, Toma Facility Service AS, West Facility AS og AB Solutions West.

Fullstendig oversikt finner du på www.lo.no.

Selskapene dette gjelder jobber hovedsakelig med renhold i privat sektor, men også Oslo kommune er blant kommunale kunder som kjøper renholdstjenester fra private selskaper og kan bli rammet.

LO skriver på sine egne sider blant annet dette om virkningen av en eventuell streik blant medlemmer i Norsk Arbeidsmandsforbund:

  • I renhold tar forbundet ut 1760 i første uttak.
  • Dette innebærer at alt renhold i virksomheter som har medlemmer vil opphøre fra og med iverksetting av en eventuell streik.
  • Vil omfatte f.eks. gulvrenhold, kontorrenhold, toaletter i bedrifter, skoler, barnehager med mer, og virksomheter som benytter renholdstjenester fra privat sektor.
  • Dette vil også omfatte forhold som tørkepapir, toalettpapir etc. som klart vil ramme virksomhetenes hygieniske forhold på de fleste områder.

Barnehage.no har ingen oversikt over hvilke barnehager som eventuelt kan bli rammet dersom det blir streik. Ansatte og foreldre vil få informasjon om eventuelle konsekvenser i sin barnehage.

Powered by Labrador CMS