Norske kommuner måtte i 2016 etterbetale 76 millioner kroner til PBL-barnehager etter at det ble avdekket feil i tilskuddene. Regelverket er for komplisert, mener flere.
Norske kommuner måtte i 2016 etterbetale 76 millioner kroner til PBL-barnehager etter at det ble avdekket feil i tilskuddene. Regelverket er for komplisert, mener flere.

Får etterbetaling av tilskudd

Levanger kommune fikk ikke medhold for sin beregningsmåte og må etterbetale millionbeløp til private barnehager.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere har Levanger kommune betalt rundt 14 millioner kroner i etterbetaling til private barnehager for feil tolkning av gjeldende tilskuddsordning. Nå vil de private barnehagene få en ny etterbetaling. Denne gangen gjelder det pensjonsordninger som det har vært strid om.

Kommunen har ikke fått medhold i sin beregningsmåte, noe som betyr en etterbetaling på nesten fem millioner for de siste fem årene. Rådmann Ola Stene beklager sen utbetaling.

Det skriver Trønder Avisa.

Fagleder i Samfunnsøkonomisk avdeling i PBL, Bjørn-Kato Winther, sier PBL er glad for at Levanger kommune i større grad begynner å forholde seg til det statlige regelverket når det gjelder beregninger og utbetalinger av tilskudd til private barnehager.

– Våre erfaringer med Levanger kommune, hvor kommunen over mange år har funnet helt egne måter å gjøre disse tingene på, gjør imidlertid at vi foreløpig ikke tør å gå god for Levanger kommunes oppretninger av tilskudd for perioden 2011 til 2016. Vi vil selvfølgelig gå gjennom de nye tallene for på den måten å få kvalitetssikret utbetalingene til medlemsbarnehager. For medlemsbarnehagens skyld håper vi at kommunen endelig utbetaler korrekte tilskudd, sier Winther.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS