Det var en stolt gjeng fra Berg barnehage som mottok Leseprisen 2016.

Leseprisen 2017: Har din barnehage et språk- eller leseprosjekt dere er stolte av?

Gjennom Leseprisen ønsker Lesesenteret å motivere barnehager og skoler til å sette ekstra fokus på lesing og leseaktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

I 2017 er det tredje gang denne prisen deles ut til gode leserelaterte prosjekt. I fjor gikk prisen til Berg barnehage i Trondheim, som fikk Leseprisen 2016 for sitt arbeid med bøker i språkarbeidet.

Les mer om fjorårets vinner her.

Det er Nasjonalt senter for leseforskning og leseopplæring – Lesesenteret – som deler ut prisen, som deles ut til barnehager og skoler som har jobbet spesielt godt med språk eller lesing.

Har din barnehage et godt språkstimuleringsprosjekt dere er stolte av? Da kan dere sende inn en prosjektbeskrivelse til Lesesenteret innen 15. februar.

Intensjonen med Leseprisen er å inspirere skoler og barnehager til å satse på lesing.

– Vi ønsker også å få fram hvor forskjellige slike satsinger kan være. Et tredje mål med prisen er å etablere en delingsarena for godt arbeid med lesing. Alle de innsendte tiltakene vil derfor bli omtalt, og mange vil bli presentert i sin helhet i forbindelse med kåringen av prisen, skriver Lesesenteret på sin hjemmeside.

Det vil i utgangspunktet bli delt ut en pris, men prosjekt fra både barnehage, grunnskole og videregående skole kan sendes inn og vil bli vurdert. I fjor ble det delt ut pris til en barnehage og en skole.

Les mer om kriterier og søknad her.

Prisen består av diplom og gavekort på bøker, og deles ut for tredje gang under Nasjonal konferanse om lesing 4. april 2017.

Powered by Labrador CMS