Malvik kommune ligger like ved Trondheim.
Malvik kommune ligger like ved Trondheim.

Fant dødsfeller i barnehager

På lekeplassene ved to barnehager i Malvik fant kontrolløren en rekke feil på apparatene som enten var til fare for barnas liv eller kunne føre til livsvarige skader.

Publisert Sist oppdatert

Tilsynsrapportene fra seks kommunale lekeplasser høsten 2016 viser et betydelig antall avvik, melder Stjørdalens Blad (krever abonnement).

Blant de stedene som selskapet Skan-kontroll har hatt tilsyn, er Vikhammeråsen barnehage og Solstrand barnehage.

I Vikhammeråsen barnehage fant kontrolløren et rutsjehus med tre A-feil, altså avvik som kan utgjøre fare for barns liv. Dette gjaldt fare for kvelning og fare for at plagg (for eksempel skjerf) kan sette seg fast øverst i sklia.

I denne barnehagen var det for øvrig sju B-feil (avvik som kan medføre fare for livsvarig skade), samt 13 C-feil (avvik som kan føre til mindre alvorlig skade).

Ved Solstrand barnehage var det A-feil knyttet et lekehus hvor det er v-formede åpninger der det er fare for fastklemming av hode og hals. Her var det også én B-feil og 12 C-feil. ifølge Stjørdalens Blad.

Ann Kristin Aalberg, som har ansvaret for de kommunale barnehagene i Malvik, sier til avisa at feil som avdekkes ved tilsyn blir tatt tak i umiddelbart.

– Barna skal ha et trygt og forsvarlig barnehagemiljø i trygge omgivelser, men tele om vinteren kan bevege apparater slik at det oppstår åpninger som kan være en risiko, sier Aalberg til Stjørdalens Blad.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS