Sølekjøkken: Lindtjønn FUS barnehage vant Hverdagsmagiprisen for sitt prosjekt med sølekjøkken.
Sølekjøkken: Lindtjønn FUS barnehage vant Hverdagsmagiprisen for sitt prosjekt med sølekjøkken.

Gjev pris for barnas gris

FUS-kjeden hyller hverdagsmagien i barnehagene.

Publisert Sist oppdatert

Lindtjønn FUS barnehage i Kristiansand tok utgangspunkt i barnas nysgjerrighet og glede over vann og søle da de startet prosjekt sølekjøkken. Og siden det er barna som er ekspertene på området, ble deres innspill tatt på alvor gjennom hele prosjektet.

Det startet i september i fjor. Hyller stoler og bord ble med ut — og et sett med arvede stålgryter ble sentrale i gjennomføringen. I løpet av de to månedene barnehagen drev uteprosjektet, har barna skrevet menyer, innhentet råvarer i skogen, invitert gjester, ventet på tur, hatt ulike roller og forsket på søle inne i barnehagen.

Hverdagsmagi

– Vi voksne måtte være deltakende og inspirerende i uteleken gjennom prosjektet, og når vi tok del i leken ble det en veldig god lek blant barna. Og barna lærer utrolig mye i leken, sier pedagogisk leder Margunn Hæstad.

I dag får barnehagen Hverdagsmagiprisen for prosjektet. Det er en pris som skal stimulere til utvikling og mangfold i det pedagogiske arbeidet i barnehagen og hverdagsmagien som skapes i samspillet med barna.

Kriteriene for å motta prisen er at prosjektet skal være nyskapende i innhold eller form, kunne deles med andre FUS-barnehager og gagne kjeden som helhet, ivareta barnas medvirkning og leve videre i barnehagen etter at selve prosjektet er ferdig.

Har fortsatt leken

Det er sjette året prisen deles, og i år var 30 prosjekter som kjempet om å vinne det eksklusive trofeet Magiraffus — giraffen som utformes av en kunstner hvert år.

– Det er supergøy, sier Hæstad om å vinne prisen.

Og med den milde vinteren på Sørlandet, har det siste kriteriet for prisen blitt innfridd til fulle.

– Det har vært veldig mye søle i vinter, og barna har fortsatt med den gode leken fra sølekjøkkenprosjektet, sier Hæstad.

PS! Har din barnehage hatt et kult prosjekt som dere vil dele med andre? Tips oss på [email protected].

Powered by Labrador CMS