Norlights Montessoribarnehage er den eneste montessoripedagogiske barnehagen i Drammen. Til våren går leieavtalen ut, og barnehagen må flytte - men mister da driftstilskuddet.
Norlights Montessoribarnehage er den eneste montessoripedagogiske barnehagen i Drammen. Til våren går leieavtalen ut, og barnehagen må flytte - men mister da driftstilskuddet.

Leieavtalen går ut: Unik barnehage mister tilskuddet

Leieavtalen til Norlights Montessoribarnehage Drammen går ut til sommeren. Selv om barnehagen har funnet nye lokaler vil ikke kommunen gi driftstilskudd.

Publisert Sist oppdatert

Saken ble først omtalt i Drammens Tidende (krever abonnement).

Norlights Montessoribarnehage Drammen er en to-avdelings barnehage på Landfalløya i Drammen, og den eneste montessoripedagogiske barnehagen i byen. Barnehagen åpnet for ti år siden. Ifølge foreldreundersøkelsen har den flere år vært en av barnehagene foreldrene er mest fornøyd med. Barnehagen har 40 plasser og nærmere 30 på venteliste, skriver avisen.

Men til sommeren kan det være slutt. Da går leieavtalen i lokalene barnehagen ligger i i dag ut. Drammen kommune vil ikke videreføre tilskuddet i nye lokaler, som barnehagen allerede har for hånden. Planen var å flytte til nedlagte Stensethalléen barnehage i Krokstadelva.

– Drammen kommune har avgjort å gi avslag på kommunalt driftstilskudd til Norlights Montessori barnehage ved en flytting til de tidligere lokalene til Stensethalléen barnehage i Krokstadelva på grunn av nedgangen i befolkningsvekst og et synkende barnetall og overkapasitet på barnehageplasser over flere år i denne delen av kommunen. Dette er også i tråd med politisk vedtak i Hovedutvalg for barnehage og skole om prinsipper for ny barnehagestruktur i Drammen kommune, sier kommunalsjef for barnehage og skole, Thomas Larsen Sola til Drammens Tidende.

På spørsmål om hva som skjer med barna som mister barnehageplassen, svarer han:

– Kommunen har plikt til og vil tilby alle barn som har lovmessig rett på barnehageplass, en plass ved hovedopptaket vi gjennomfører i mars eller ved en eventuell nedleggelse av en privat barnehage, sier Sola.

– Hvis vi ikke får tilskudd må barnehagen stenge, sier styreleder i barnehagen Kamil Koc til avisen.

Barnehagen mener kommunen ikke har grunnlag for å nekte dem videre tilskudd, og har hyret advokatfirmaet Hjort i Oslo for å klage på vedtaket. Klagen er nå til behandling hos Statsforvalteren. Svar er ventet i februar.


Powered by Labrador CMS