Ullensaker kommune ligger i Akershus. Kart: Googlemaps
Ullensaker kommune ligger i Akershus. Kart: Googlemaps

Sykefraværet har stupt: - Ledere som tør å stille spørsmål og vise forståelse har vært avgjørende

Nedgangen i sykefravær i de kommunale barnehagene i Ullensaker skyldes ikke tilfeldigheter, mener barnehagesjefen.

Publisert

Første halvår i år har sykefraværet i Ullensaker kommune økt med 0,2 prosentpoeng sammenlignet med fjoråret. I barnehagene har sykefraværet imidlertid stupt – og var i juni 8,6 prosentpoeng lavere enn juni i fjor.

Det er Romerikes Blad som skriver dette.

Barnehagesjef Bodil Moe har følgende oppskrift på suksessen:

- Tett oppfølging av den enkelte, og ledere som tør å stille spørsmål og vise forståelse har vært veldig avgjørende, sier hun til Romerikes Blad.

Rask effekt

Moe tiltrådte i stillingen i november i fjor. Noe av det første hun gjorde var å ha møte med styrerne i de sju kommunale barnehagene i kommunen.

- Det høye sykefraværet var et tema, og vi begynte straks arbeidet med å ta tak i det, sier Moe til avisa.

Allerede i februar falt sykefraværet sterkt: 8,7 prosent mot 12,9 prosent i samme måned året før. I mai, juni og juli var sykefraværet på henholdsvis 3,2, 2,5 og 0,9 prosent.

Hva kan den ansatte bidra med?

En ting styrergruppa og barnehagesjefen har jobbet mye med, er oppfølgingssamtaler – der blant annet sykefraværstallene for de tre siste årene blir lagt fram for den enkelte.

- I disse samtalene har vi fokus på hva den ansatte kan bidra med og ikke på hva den ikke kan bidra med. Vi er opptatt av at de ansatte er på jobb, og så legger vi heller til rette for at de skal klare arbeidsdagen, sier styrer i Kløftahallen barnehage, Monica Svang Pedersen, til Romerikes Blad.

Powered by Labrador CMS