Tom Kalsås (Ap) er leder av yrkesopplæringsnemnda i Rogaland. Nå tar han til orde for å stille krav om at private barnehager skal ta inn lærlinger.
Tom Kalsås (Ap) er leder av yrkesopplæringsnemnda i Rogaland. Nå tar han til orde for å stille krav om at private barnehager skal ta inn lærlinger.

Vil kreve at private barnehager tar inn lærlinger

I Rogaland mangler 53 stykker læreplass i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Nå vil lederen av yrkesopplæringsnemnda i fylket at private barnehager tar sin del av ansvaret. 

Publisert

– Det må kunne forventes at private barnehager, som er finansiert av offentlige tilskudd, også tar sin del av samfunnsansvaret og bidrar i den dugnaden det er å sikre alle elevene våre læreplass, sier Tom Kalsås (Ap), leder av yrkesopplæringsnemnda i Rogaland til Stavanger Aftenblad (for abonnenter).

Han opplyser til avisa at det er 202 aktive lærekontrakter i faget i offentlig sektor i fylket. For private barnehager er tallet 38.  

Kalsås representerer Rogaland i Arbeiderpartiets programkomité for årene 2021-2025.

– Der vil jeg ta til orde for at det må stilles krav til private barnehager at også de tar inn lærlinger i barne- og ungdomsarbeiderfaget, sier han.

Viseadministrerende direktør i Private barnehagers landsforbund (PBL), Jørn-Tommy Schjelderup, sier til avisen at private barnehager er svært interessert i å ta inn lærlinger. Imidlertid er han klar på  at private barnehager ikke har like gode forutsetninger som kommunale barnehager for å gjøre nettopp dette. Han viser blant annet kommunenes kostnad til lærlinger trekkes fra når barnehagene får beregnet sitt tilskudd.

– Det beste Kalsås kan gjøre er å få Arbeiderpartiet på Stortinget til å gå inn for at også lærlingeutgiftene tas med i beregningsgrunnlaget, sier Schjelderup til avisa.

Powered by Labrador CMS