Barnehagebarnas kunst strekker seg over 64 meter rundt byggetomta.
Barnehagebarnas kunst strekker seg over 64 meter rundt byggetomta.

Se, så fint barna har pyntet gjerdet mot byggetomta!

Da Sparebank1 SR-Bank ville pynte opp gjerdet som sikrer byggetomta til bankens nye hovedkontor, gikk oppdraget til 5-åringene i Bjergsted barnehage.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagen er nærmeste nabo til det som skal bli SR-Banks nye hovedkontor i Stavanger.

Helt siden anleggsarbeidet startet opp i fjor, har det vært spennende for barna å se på hva som har foregått i og rundt anlegget.

– Det har vært heisekraner og lastebiler, og sementbiler og gravemaskiner. Så det har vært mye spennende å se. Og så har det vært mange måneder med sprengningsarbeid, så barna kjenner godt lyder av alarmen og vet at de må holde seg innendørs mens sprengningsarbeidet pågår, sier styrer Hilde Middelthon i Bjergsted barnehage.

Før sommerferien ble barnehagen kontaktet av banken.

–  Vi har satt opp skjerming for å sikre tomta og hindre unødig støy. Den virker som den skal, men det var ikke særlig pent. Derfor ønsket vi å finne en måte å gjøre det finere på. Og ettersom barnehagen er vår nærmeste nabo, tenkte vi at de kanskje ville hjelpe oss, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Knoph Askeland i Sparebank1 SR-Bank.

Og hjelpe – det ville barna.

Med liv og lyst

Like etter sommerferien fikk det eldste årskullet i barnehagen det de trengte av tegnesaker. De gikk løs på oppgaven med liv og lyst.

– Opprinnelig var tanken at de skulle tegne noe som hadde med byggingen av banken å gjøre. Men det ble i stedet til at de kunne tegne hva de ville, sier Hilde Middelthon.

Tegnejobben ble unnagjort i løpet av en uke. Deretter kom det folk fra banken og hentet inn bunken.

64 meter langt - 1,5 meter høyt

Sist fredag ble tegningene hengt opp. Det ble en positiv overraskelse for store og små i barnehagen.

– Vi hadde tenkt at tegningene bare skulle lamineres og henges opp. Men i stedet hadde de forstørret dem og laget store, fine plater av dem, sier Hilde Middelthon.

Kunsten som nå pryder anleggstomta måler 64 meter i lengden og er 1,5 meter høy. Hver av tegningene er i to eksemplarer på veggen.

– Det er ikke fritt for at barna har dratt med seg foreldrene ned for å se på og fotografere «sin» tegning, sier barnehagestyreren.

Verdens kuleste?

Øyvind Knoph Askeland gleder seg over samarbeidet og sier at dette sannsynligvis må være verdens peneste, kuleste og mest kreative byggegjerde.

–  Vi er heldige at de som er naboer er hyggelige og kjekke folk. Og selv prøver vi å være så gode naboer som vi bare kan. Så selv om det selvfølgelig er noe belastning å ha et så stort byggeprosjekt i nabolaget, håper vi at de opplever at vi gjør dette på en skkikkelig måte, sier Øyvind Knoph Askeland.

PS! Det nye bankbygget skal stå ferdig i 2019. Bjergsted barnehage er allerede invitert til å delta under åpningen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS