Husk søknadsfristen 15. april.
Husk søknadsfristen 15. april.

Nå kan du søke på nye videreutdanningstilbud for barnerhagelærere

Søknadsfristen er fredag 15. april.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen skal i 2016 bruke 410 millioner kroner på tiltak for å heve kompetansen og kvaliteten i norske barnehager. En stor andel av disse pengene skal brukes på etter- og videreutdanningstilbud til barnehageansatte, melder utdanningsnytt.no.

– Målet er å få enda høyere kvalitet i barnehagen. En viktig måte å få det til på er å gi ansatte faglige påfyll, på samme måte som i skolen. Målet på sikt er at barnehagelærerne skal ha samme mulighet for etter- og videreutdanning som lærere, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til utdanningsnytt.no.

De nye fagene du kan ta for studieåret 2016-2017 er språkutvikling og språklæring, naturfag og matematikk og læringsmiljø og pedagogisk ledelse. Du kan også søke tilleggsutdanning i barnehagepedagogikkAlle barnehagelærere eller andre med treårig barnefaglig utdanning som er i et ansettelsesforhold i en barnehage kan søke.

Studietilbudene finnes ved 14 universiteter og høgskoler i Norge.

Les mer om de nye videreutdanningstilbudene og hvordan du søker her.

Kan søke om tilretteleggingsmidler

Våren 2016 kan barnehageeiere i tillegg søke om tilretteleggingsmidler for ansatte som ønsker å ta videreutdanning eller tilleggsutdanning i barnehagepedagogikk. Regjeringen har satt av 100 millioner kroner til dette for det kommende studieåret.

Barnehageeiere vil motta tilretteleggingsmidler på 50 000 kroner for deltakere som deltar på ettårige studier over to semestre, som gir minimum 30 studiepoeng, opplyser Utdanningsdirektoratet (Udir) på sine nettsider.

Tilretteleggingsmidlene skal komme den ansatte til gode, og kan blant annet brukes til å dekke vikarutgifter, kjøp av bøker, semesteravgift og betaling av reiseutgifter og oppholdsutgifter under studiesamlinger.

Barnehageeiere kan også søke om tilretteleggingsmidler for ansatte som ønsker å ta, eller allerede er tatt opp til studier i arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning (ABLU), barnehagelærerutdanning på deltid, veilederutdanning for barnehagelærere og veilederutdanning for praksislærere.

Les mer om ordningen her.

Powered by Labrador CMS