136 barn fra Læringsverkstedets barnehager i Eidsvoll dannet hjertekor.
136 barn fra Læringsverkstedets barnehager i Eidsvoll dannet hjertekor.

136 barnehagebarn dannet hjertekor

Læringsverkstedets barnehager i Eidsvoll sang til inntekt for sommercamp.

Publisert Sist oppdatert

Mandag i forrige uke var det klart for «Hjertekonsert» med fem- og seksåringene i Læringsverkstedet Mork, Bjørnsrudskog, Råholt, Dal og Folkeparken.

Letohallen var booket. Scenen var pyntet. Fellesøvingene og CD-innspillingen hadde gått bra. T-skjorter var klare og barna stilte spente opp klokken 17.00.

Utenfor dørene samlet det seg flere og flere publikummere. 550 stoler stod klare. På forhånd var det solgt 536 billetter, men mandagen kom det enda flere som ville være med på begivenheten.

– Billettene ble solgt i hver enkelt barnehage. Pengene som blir til overs går til sommercampen på Bøverton. En ferieuke for familier med behov for økonomisk støtte. Dette arrangeres i regi av Læringsverkstedet i uke 26, forteller pedagogisk leder Merete Johnsen i Læringsverkstedet Mork.

Full sal

Lydprøvene startet og teknisk ansvarlig Hans Tormod Berg, jobbet iherdig for å få rett lyd på alle mikrofoner og monitorer.

– Sommerfugler og lopper meldte sin ankomst i både mage og bein. Det var vanskelig å vente på at klokken skulle passere 17.45 og publikum fikk komme inn, forteller Johnsen.

– Da publikum strømmet på ble barnas øyne veldig store. Det tok jo aldri slutt! Flere og flere strømmet inn døren og det ble fullt i salen. Det var kun noen ledige stoler oppe i det ene hjørnet.

136 barn

Konserten startet klokken 18.00. 15 sanger stod på programmet. Noen med komp, andre a capella.

De 136 barna i koret sang av full hals i 45 min.

– Noen av sangene ble fremført av én og én barnehage. På den måten fikk de vist seg frem og stolt synge for hele salen, sier Johnsen.

– Det ble en kjempefin kveld med mange lovord og mye applaus. Vi måtte synge en ekstra sang helt til slutt fordi applausen ikke tok slutt, legger den pedagogiske lederen til.

Sang for de eldre

Også fire- og femåringene i Læringsverkstedet Mork spredte sangglede i forrige uke.

Tirsdag gjorde «Lykketrollene» seg klare for busstur til Vilberg helsetun. Der skulle de fremføre fem sanger de hadde øvd på for de eldre beboerne.

– På bussen ned til sentrum spilte barna afrikansk tromme og sang av full hals, forteller Merete Johnsen.

Barna hadde også tegnet plakater og laget hjerter med fine ord på som de hadde med seg.

– Det var veldig spennende og litt skummelt. Syngingen gikk kjempebra. De fikk applaus og mange lovord, sier Johnsen.

Da konserten var ferdig delte barna ut hjerter med godord på til publikum.

– Flere av publikummerne håpet på å få flere. De ble veldig godt mottatt, forteller Johnsen.

Powered by Labrador CMS