Hele hjertekoret samlet til generalprøve i Letohallen.
Hele hjertekoret samlet til generalprøve i Letohallen.

Barnehagebarn samlet inn 15.000 kroner til gode formål

Førskolebarn fra fem Læringsverkstedet-barnehager i Eidsvoll dannet hjertekor og sang til inntekt for to gode formål.

Publisert Sist oppdatert

I våres inviterte førskolebarna fra barnehagene Læringsverkstedet Mork, Dal, Råholt, Folkeparken og Bjørnsrudskog nære og kjære til konsert med Hjertekoret i Letohallen i Eidsvoll.

Hjertekor-konserten ble arrangert for femte år på rad og koret besto i år av nærmere hundre førskolebarn fra de fem barnehagene.

Nesten 500 publikummere møtte opp og det var svært god stemning både i salen og blant barna på scenen, opplyser Merete Johnsen som er barnehagelærer og ansvarlig for Hjertekoret.

Overrasket foreldrene med dans

Tema for konserten var vennskap. Barna fremførte 16 sanger, deriblant Læringsverkstedets egen Hjertevenn-sang.

– Vi starter alltid konserten med et felles skolegjengen-rop, som barna egentlig kan fra de er tre år fordi de har hørt de eldre barna fremføre dette ropet hvert år. Det er veldig stas for det er noe de allerede mestrer og ikke trenger å øve på. Det er ellers også viktig for oss å velge sanger barna kjenner igjen og kan lære seg ganske kjapt, sier Johnsen.

– I år hadde vi i tillegg en overraskelse til foreldrene. En dans hvor foreldrene skulle være med. Vi danset til Banana Song, en ganske enkel, men veldig fengende dans. Det var kjempegøy for koret å se på at hele publikum danset for dem, forteller barnehagelæreren.

Samlet inn penger til gode formål

Barna hadde hatt flere øvinger på forhånd og hadde også spilt inn CD. I år, som i tidligere år, gikk alt overskuddet fra konsertbillett- og CD-salg til gode formål, opplyser Johnsen.

– Vi har samlet inn litt over 15 000 kroner og av disse har vi gitt 10 000 kroner til Omsorg Jessheim, en frivillig organisasjon som hjelper familier i nærmiljøet med blant annet støtte til mat. De resterende pengene gikk til Barne- og ungdomsavdelingen på A- hus. Da kjøpte vi inn gaver fra lekebutikken i lokalmiljøet vårt og de var også med og sponset litt ekstra, noe som gjorde det mulig å fornye litt i to hele lekekroker på sykehuset, forteller hun.

– Det er stor stas å hjelpe nærmiljøet på denne måten. Barna setter umåtelig stor pris på dette, avslutter Johnsen. 

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS