Kvislabakken barnehage måtte holde stengt tre dager denne uken på grunn av frosne vannrør.
Kvislabakken barnehage måtte holde stengt tre dager denne uken på grunn av frosne vannrør.

Først måtte barn sendes hjem på grunn av røyk i lokalene. Dager senere ble barnehagen stengt grunnet frosne vannrør

– Vi føler oss veldig uheldige, sier enhetslederen.

Publisert

Kvislabakken barnehage i Stjørdal kommune måtte holde stengt mandag, tirsdag og onsdag denne uken på grunn av frosne vannrør, melder Bladet. (Krever innlogging)

Enhetsleder Jorid Ovesen Braseth sier til barnehage.no at barnehagen har fått vanntilførsel igjen og dermed kunne åpne torsdag morgen.

– Vi er tilbake til vanlig drift, forteller Braseth.

– Vi har fått provisorisk vanntilførsel fra skolen som ligger like ved barnehagen og det har fungert bra. Vannet er frosset i en ledning utenfor barnehagen. Det er folk her som jobber på spreng for å ordne det, men bakken er veldig frossen så det tar litt tid å komme ned til rørene, forteller hun.

Flere utfordringer

Frosne vannrør er ikke det eneste problemet barnehagen har støtt på den siste tiden. I 23-tiden onsdag kveld i forrige uke rykket brannvesenet ut til barnehagen. Årsak; varmgang i en trafo. Ifølge Bladet var det ingen i barnehagen og brannvesenet fikk situasjonen raskt under kontroll.

Dagen etter måtte storbarnsavdelingen stenge grunnet røyk i lokalene.

– Det var ikke brann, men sterk røykutvikling nede i kjelleren. Røyken forplantet seg inn i storbarnsavdelingen og da måtte vi stenge halve barnehagen, forteller enhetslederen.

Lokalene ble luftet ut og avdelingen kunne åpne igjen neste dag.

Men så frøys altså vannet. Forsøkene på å tine opp vannledningen lyktes ikke og barnehagen måtte stenge.

– Vi er 80 barn og over 20 voksne her i barnehagen og da blir det umulig å være uten vann både i forhold til hygiene og sikkerhet, sier Braseth.

– Føler du at dere har vært uheldige som har hatt to slike hendelser så tett på hverandre?

– Ja, det er nesten ikke til å tro at det går an at to sånne uheldige hendelser skjer så fortløpende, for de har jo ikke noe med hverandre å gjøre. Vi føler oss veldig uheldige, sier enhetslederen. Hun er lettet over at barnehagen igjen kan holde åpent som normalt.

Skal legge ny ledning

Nå graves det for å løse problemet med frosne vannrør.

Til Bladet sier eiendomssjef i Stjørdal kommune, Bjørn Bremseth, følgende om det videre arbeidet:

– Vi legger midlertidig en vannledning oppe på bakken inn til barnehagen. Varmetråd i ledningen, og samtidig graver vi for legging av ny ledning i bakken. Og da legger vi også varmetråd i ledningen i bakken.

Powered by Labrador CMS