– Vi er skuffet over at vi ikke greide å nå fram til enighet, sier Mette Nord.
– Vi er skuffet over at vi ikke greide å nå fram til enighet, sier Mette Nord.

Fare for streik

Brudd i forhandlingene i kommunesektoren.

Publisert Sist oppdatert

Forhandlingene i lønnsoppgjøret mellom KS og LO Kommune endte med brudd. Kommuneoppgjøret går nå til mekling, skriver LO Kommune i en pressemelding.

– Vi er skuffet over at vi ikke greide å nå fram til enighet. Vårt krav er et lønnsløft for alle og det var det ikke mulig å få til. For oss er det viktig å løfte hele laget og sette de lavest lønte først. Det får vi til med like kronetillegg og et solidarisk og rettferdig oppgjør. Vi har sagt at vi vil øke medlemmenes kjøpekraft, og det kravet holder vi fast ved, sier LO-kommunes leder Mette Nord.

– Det er et uvanlig komplisert tariffoppgjør, med stor avstand mellom partene. Det er behov for riksmeklerens hjelp til å finne gode løsninger, sier KS’ arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø til E24.

Oppgjøret går nå til mekling hos riksmekleren. Meklingen har frist midnatt natt til 23. mai. Lykkes man ikke å nå fram til enighet der, vil det være streik for LO-kommunes 190 000 medlemmer fra 24. mai.

– Ingen ønsker streik, derfor håper vi at vi greier å komme fram til et resultat under meklingen. Likevel er det slik at streik er det kraftigste virkemiddelet vi har. Det vil vi bruke dersom det er nødvendig for å fremme medlemmenes rettferdige og riktige krav, sier Nord, og fortsetter:

– Vi er avhengige av hele laget. Det gjelder helsearbeidere, renholdere, ansatte i kollektivtrafikken, barnehageansatte, de som jobber med samfunnssikkerhet og beredskap og en rekke andre grupper. Høye strømpriser og den voldsomme prisveksten etter krigen i Ukraina danner det økonomiske bakteppet for lønnsoppgjøret, også i offentlig sektor.

Powered by Labrador CMS