DEBATT

Populær stemme: Barnehagelærer Stian Pedersens kronikker om barn blir svært godt mottatt. Her er han på jobb, med to toåringer i Trollskogen barnehage.
Populær stemme: Barnehagelærer Stian Pedersens kronikker om barn blir svært godt mottatt. Her er han på jobb, med to toåringer i Trollskogen barnehage.

2015 var det store kronikkåret

Hele tre kronikker fra samme forfatter ligger på lesertoppen for 2015.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagelærer Stian Pedersen gjør det igjen og topper listen over de mest leste sakene på barnehage.no i fjor med hele tre kronikker. Pedersen har også en kronikk på sjette plass, og vi kan vel si har han har tatt barnehagesektoren med storm siden sin første kronikk på barnehage.no i januar i fjor.

Her er de ti mest leste sakene på barnehage.no i 2015:

1. «Et fortvilet rop om fred fra et utslitt barn».

– For et lite barn kan en full barnehagedag være svært stressende når alle punkter på død og liv skal fylles i løpet av en dag, skriver pedagogisk leder Stian Pedersen og traff en ømt punkt blant flere tusen lesere.

2. «En stille bønn fra en toåring».

Pedersen setter ord på en toårings tanker og følelser, som få har gjort før ham.

3. «En liten skal-bare fra en treåring».

Pedersen ber om tålmodighet på vegne av treåringen.

4. «Slik ønsker barnehagen at du skal merke barnas klær».

Manglende merking av klær er en konstant utfordring i barnehagene, og veiledning er kjærkomment.

5. «Her er pedagogenes ønskeliste til foreldrene».

I denne slageren fra 2011 spurte vi erfarne førskolelærere om hva de ville sagt til foreldre dersom de ble bedt om å være helt ærlige.

6. «Farvel Erik».

– Du får ikke leke mer med Erik! sa de voksne. Den natten gråt han seg i søvn, skrev Stian Pedersen og traff barnehagefolket i hjertet nok en gang.

7. «– Bemanningsnorm nå!».

– Blir du ikke sliten? spurte en mamma den 19 år gamle assistenten med ansvar for 16 barn. Da begynte assistenten å gråte, skildret Inger Lise Køltzow i kronikken som ligger på sjuende plass.

8. «Voksne ser ikke barn som blir utestengt fra lek».

Mobbing i barnehagen er et hett og viktig tema.

– Oppsiktsvekkende, sier seniorforsker og familieterapeut Anne Helgeland ved Sørlandet sykehus om forskningsprosjektet «Hele barnet — hele løpet».

9. «Derfor skal barnet være hjemme i 48 timer etter omgangssyke».

Om du ikke følger rådene kan du risikere at omgangssyke og diare ikke slipper taket i barnehagen.

10. «De ansatte i barnehagen».

– Som forelder i en travel hverdag, har jeg flere ganger tatt meg selv i å ta barnehagen og de ansatte der litt for gitt, skriver barnehagelærer Eirik Wold Falla i kronikken som kom seg inn på siste plass i mest lest-listen.

Powered by Labrador CMS