En mannlig barnehageansatt i Alta er siktet for overgrep mot et barn.
En mannlig barnehageansatt i Alta er siktet for overgrep mot et barn.

Barnehageansatt siktet for overgrep

En mannlig barnehageansatt i Alta er siktet for seksuelt overgrep mot et barn. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Publisert Sist oppdatert

I går meldte iFinnmark at politiet i Alta har siktet en barnehageansatt mann i slutten av 40-årene for å ha forgrepet seg på et barn som går i den samme barnehagen han jobber i.

Mannen ble pågrepet tirsdag i forrige uke mens han var på jobb i barnehagen. Dagen etter ble han varetekstfengslet i to uker. Det var barnets foresatte som varslet politiet.

– Det er et overgrep som skal ha skjedd i barnehagen, opplyste etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen på en pressekonferanse onsdag. Han forteller at det så langt er snakk om ett mulig overgrep, mot ett barn, i én barnehage.

Den siktede skal ifølge politiet ha jobbet i ulike barnehager i Alta de siste 14 årene.

– Politiet har også startet etterforskningsskritt i forhold til tidligere ansettelsesforhold, men så langt har etterforskningen ikke avdekket flere overgrep, sier Mikalsen. 

Av hensyn til etterforskningen, fornærmede, pårørende og berørte, vil ikke politiet gå i detalj på de forhold som siktelsen omfatter. 

Erkjenner ikke straffskyld

Det er gjennomført avhør av vitner og siktede, og tilrettelagt avhør av fornærmede og ett annet barn. Politiet har også gjort beslag i datautstyr.

– Vi har gjort beslag av datateknisk materiale, sier Mikalsen. Han vil ikke kommentere om det gjort funn av ovegrepsmateriell.

Siktedes forsvarer, Håkon Helsvig, sier til VG at klienten hans ikke erkjenner straffskyld.

Mannen skal ikke ha vært involvert i lignende saker tidligere.

Sender ut informasjonsskriv

– Dette er en svært alvorlig sak for Alta kommune. Alta kommune har stilt alle faglige ressurser tilgjengelig for dem som har behov for hjelp eller oppfølging tilknyttet denne saken, uttalte ordfører i Alta, Monica Nielsen, under dagens pressekonferanse.

– Vi har fulgt opp og vil fortsette å følge opp barnehagen i denne saken med alle nødvendige ressurser. Vi hadde informasjonsmøte med alle styrererne i de private og kommunale barnehagene i går kveld, forteller ordføreren. 

Tirsdag kveld bekreftet Nielsen overfor iFinnmark at foresatte og foreldre på avdelingen der den siktede jobber er varslet og har fått informasjon.

I løpet av dagen vil kommunen sende ut et informasjonsskriv til alle foreldre ved barnehager den siktede har jobbet i, opplyser ordføreren. Informasjonsskrivet vil også gjøres tilgjengelig på kommunens hjemmeside.

– Vi kommer også til å gjennomføre foreldremøter i flere barnehager så snart det lar seg gjøre, sier Nielsen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS