Oslo tinghus.
Oslo tinghus.

23-åring tiltalt etter at jente (2) drakk avløpsåpner i barnehagen

Jenta, som nå er fem år, har fått varige etseskader i halsen etter hendelsen i barnehagen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag må en 23 år gammel kvinne møte i Oslo tingrett tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse, etter hendelsen som fant sted i 2014.

Det skriver Nordre Aker budstikke.

Ifølge tiltalen skal kvinnen 8. april 2014 ha helt avløpsåpner over på en drikkeflaske. Flasken med avløpsåpner ble lukket og satt på plass, mens drikkeflasken inneholdende avløpsåpner ble stående på håndvasken på badet. En da to år gammel jente tok flasken, drakk av innholdet og fikk etseskader i spiserøret. I følge tiltalen fikk jenta umiddelbart sykehusbehandling, som varte frem til 3. juli 2014. Hun fikk likevel livsvarige skader og må behandles under narkose hver andre til tredje uke.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

I etterkant av hendelsen ble barnehagen tett fulgt opp av Bydel Nordre Aker, for å forhindre liknende hendelser. Barnehagen ble i samråd med bydelen enig om at de måtte ta konkrete grep for å øke forståelsen for helse, miljø og sikkerhet og evnen til risikovurdering i hele personalgruppa, ifølge en tilsynsrapport som ble skrevet etter hendelsen.

Den 23-årige barnehageansatte er tiltalt etter straffelovens paragraf 238, som har en strafferamme på opptil tre års fengsel.

Powered by Labrador CMS