Barna ved Krinkelkroken barnehage i Mosjøen var nettopp ivrige deltagere på kunstfestival i byen.

– Det beste er at alle de ansatte får bidra i planleggingen

Ved Krinkelkroken barnehage i Mosjøen har de ulike tema hver eneste uke om sommeren. Nylig bidro de til det som kanskje er landets lengste galleri.

Publisert

– Mosjøen har en årlig tradisjon, med en kunstfestival som varer en uke. Den heter Galleria. Her lages det kanskje Norges lengste galleri, som strekker seg igjennom en hel gate. 

Det sier Camilla Karstensen, pedagogisk leder ved storbarnsavdelingen i Krinkelkroken barnehage. 

Ungene i ekstase

Hun forteller at dette var noe både små og store i barnehagen gjerne ville være med på. Under kunstfestivalen arrangeres også Barnas Galleria. Men i Krinkelkroken bestemte de seg også for å lage sin egen utstilling. 

– Vi brukte ei hel uke til å holde på med kunst. Vi var på besøk i Sjøgata, der utstillingen fylte hele gata, vi har vært med på ulike tilstelninger, i tillegg til at vi laget vår egen utstilling. Noe som barna var veldig stolt over, sier Karstensen. 

Ved hentetid ble dermed den røde løperen strukket ut, og barna fikk være med på å lage til en enkel servering til foreldrene da de kom. 

Barna i barnehagen gikk helhjertet inn for å lage sin egen kunstutstilling.

– Ungene var helt i ekstase over å få vist fram det de har holdt på med, sier barnehagelæreren og ler. 

Ulike tema hver uke

Kunst er ikke det eneste som har stått på timeplanen i sommer, i den tiden som tradisjonelt er blant de roligste dagene på året. 

– Det er færre barn, litt dautid og både voksne og barn er i feriemodus. Da er det greit å finne på litt ekstra. Derfor har vi forskjellige tema hver uke om sommeren. 

Karstensen forteller at det ble satt opp en plan før sommeren. Deretter ble den lagt ut på personalrommet, slik at alle de ansatte kunne komme med innspill. 

– På den måten fikk alle de ansatte være med på planleggingen, noe som er veldig bra. 

I løpet av sommeren har temaene strukket seg fra vannlek og indianeruke til forskerfabrikken. 

– Nylig hadde vi filmproduksjon på timeplanen. Der jobbet vi med digital filmproduksjon, og brukte iPad. Det er veldig fokus nettopp på det digitale i rammeplanen, sier hun. 

Ingen kulturbarnehage

Krinkelkroken barnehage er en kommunal barnehage med plass til 54 barn, ifølge barnehagefakta.no. 

– Vi har ikke noe spesielt fokus på kultur, men vi liker å holde på med både sang, dans, drama og kunst. Barna liker det også veldig godt, så da er det lett å holde på med. 

 

Se flere bilder fra Krinkelkroken barnehage her. 

Powered by Labrador CMS