Stadig flere kommunale og private barnehager kjøper cateringmat én eller flere dager i uka, skriver Kommunal Rapport. Illustrasjonsfoto: Getty Images
Stadig flere kommunale og private barnehager kjøper cateringmat én eller flere dager i uka, skriver Kommunal Rapport. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Stadig flere barnehager får levert varm mat på døra

- Vi får stadig forespørsler fra nye barnehager som vurderer å kjøpe mat fra oss, sier Trude Strøm Solberg i selskapet Barn til bords, til Kommunal Rapport.

Publisert

Barn til bords produserer hver uke 8.000 porsjoner med varm lunsj fra et industriområde i Bærum. Selskapet har rundt 70 barnehager på kundelista.

Oppegård kommune er en av kundene – og betalte alene 1,8 millioner kroner for varm mat fra Barn til bords i fjor.

Sterk vekst

Kommunal Rapport skriver torsdag at bedrifter som leverer varm lunsj til kommunale og private barnehager er en bransje i sterk vekst.

I tillegg til Barn til bords AS er Mat for minsten og Barnehagematen.no AS to av de største aktørene.

Barnehagematen.no AS leverer alene mat til 300 barnehager i Ålesund, Trondheim, Oslo samt en rekke kommuner i Akershus, Oppland og Hedmark.

Har ikke ressurser

I barnehagenes rammeplan som trådte i kraft 1. august i fjor står det at barnehagen skal bidra til at barn får innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra
mat til måltid.

I Kommunal Rapports undersøkelse om varm mat i barnehagen etterlyser flere barnehagestyrere mer ressurser til å kunne lage all maten i selve barnehagen.

Elisabeth Norstrand, som er styrer i Os barnehage, mener at det med yngre barn, lengre dager og flere barn med utfordringer, blir for tidkrevende å lage all maten selv.

- Vi har vilje, men vi har ikke ressurser til å gjøre mer enn det vi gjør, sier hun til Kommunal Rapport.

Powered by Labrador CMS