Barnet går i Eidsvåg barnehage, der det er 62 barn og 18 voksne.
Barnet går i Eidsvåg barnehage, der det er 62 barn og 18 voksne.

Et barnehagebarn trolig smittet: Både barna og de ansatte i karantene

Et barn i Eidsvåg barnehage utenfor Molde testet positivt på koronavirus. Nå er både barna og de ansatte i karantene - i alt rundt hundre personer. Det berører i alt fem barnehager i Molde og Sunndal, som alle holder stengt i dag.

Publisert

Et stort apparat i Molde kommune arbeider nå med å få varslet alle som har vært i kontakt med barnet.

Det skriver Romsdals Budstikke.

Barnet går i Eidsvåg barnehage, der det er 62 barn og 18 voksne. Alle disse barna og de ansatte blir satt i karantene. Foreldre til de andre barna i barnehagen er ikke satt i karantene, ifølge avisen.

Barnehagen er nå stengt. Også Høgnakken barnehage i Molde holdes stengt inntil videre. Dette på grunn av en mulig kobling til det antatt smittede barnet. 

Også i Sunndal får den mulige smitten konsekvenser: Kommunedirektør i Sunndal, Randi Dyrnes, skriver i en pressemelding at de også gjør korona-tiltak som følge av smitten i Eidsvåg barnehage. Det har blitt avdekket en mulig forbindelse mellom Eidsvåg barnehage og to ansatte ved barnehager i Sunndal. De to ansatte er nå i hjemmekarantene, skriver Romsdals Budstikke.

Ifølge Aura Avis er i tillegg hovedbygningen ved Tredal barnehage stengt. 

Kommunen har behov for å undersøke nærmere, og inntil det er avklart, stenger kommunen Holssand og Ålvundeid barnehager, samt SFO på Ålvundeid, fra og med i dag.

Styrer Anita Sagli ved Eidsvåg barnehage og enhetsleder Tanja Bersås var onsdag kveld på plass i barnehagelokalene der de sørget for at alle foreldre og ansatte ble oppringt med beskjed om at et barn kan være smittet av koronaviruset.

– Vi tror alle som skal ha beskjed har fått denne nå, sier Saglig og Bersås i 22-tida.

Kommuneoverlege Cato Innerdal i Molde opplyser onsdag kveld at barnet er testet og prøvesvaret er svakt positivt.

– Det betyr at det første prøvesvaret ikke var helt tydelig, og ny prøve er tatt. Vi venter på endelig bekreftelse.

Barnet er innlagt på barneavdelinga ved Kristiansund sjukehus. Helse Møre og Romsdal sendte onsdag kveld ut denne pressemeldingen:

«Mogleg positiv koronaprøve på innlagt barn ved Kristiansund sjukehus. Det er tatt ein ny prøve, og resultatet vil vere klart i morgon. Inntil vidare vil barneavdelinga i Kristiansund vere stengt for nye pasientar.

– Barnet er stabilt, og barneavdelinga i Kristiansund har gjort dei smitteverntiltaka som er nødvendig, Barnet, som har ein luftvegsinfeksjon, blei rutinemessig testa på sjukehuset, seier fagdirektør Torstein Hole.

Andre barn frå Nordmøre og Romsdal som treng innlegging på sjukehus vil no bli sendt til barneavdelinga ved Ålesund sjukehus.

Tilsette som har vore i kontakt med barnet blir satt i karantene til endeleg prøvesvar føreligg. Det dreier seg om ca 15-20 personar.»

Kommuneoverlegen er ikke sikker på smittekilden. Dette er et av mange områder det jobbes på onsdag kveld, men en mulig kilde er et familiemedlem som har vært i utlandet.

– Barnet ble sjuk sist uke, for så å bli bedre igjen. I helga ble barnet sjuk igjen, sier Innerdal til avisen.

Powered by Labrador CMS