Det var torsdag at kommunen fikk bekreftet at en ansatt i en barnehage er smittet av viruset. Den ansatte var på jobb mandag. Personen ble senere testet, og resultatet forelå torsdag.

– Det har siden foregått smitteoppsporing, og alle som kan være berørt, blir oppringt og fulgt opp. Alle foreldre på avdelingen og barnehagen er informert, melder kommunen.

Karantene

Kommunen opplyser videre at barnehagen har delt barna i såkalte kohorter, eller grupper.

– Den barnegruppen som denne ansatte hadde ansvar for, er derfor rutinemessig satt i karantene. Den smittede er i isolasjon og ytterligere en ansatt er satt i isolasjon. Gruppen denne personen jobbet med besto av tre barn. Smitteoppsporingen vil avgjøre om andre ansatte vil bli satt i karantene, opplyser kommunen.

– Vi har jobbet med å liste opp de som har vært i nærkontakt med vedkommende, og den tidsrammen personen kunne vært smitteførende. Det er et begrenset antall mellom fem og ti personer som nå er i karantene etter kontakt. Ingen av disse har symptomer per i dag, sier smittevernlege Gregory Hautois i Fauske kommune til Saltenposten.

Barnehagen er rutinemessig vasket i henhold til smittevernreglene, og åpnet som vanlig fredag.

Tredje barnehage

Dette er den tredje barnehageansatte som har testet positivt etter at det ble besluttet at barnehagene skulle åpne.  Fra før er to ansatte i Trondheim kommune bekreftet smittet. De ansatte jobbet i forskjellige barnehager. Én av dem hadde vært på jobb med barn, mens den andre hadde vært på jobb og gjort forberedelser til åpning. 

Les også: Barnehageansatt i Trondheim smittet av koronaviruset

Les også: Ny barnehageansatt har fått påvist smitte i Trondheim