Ulvik og Kvam er så langt hardest rammet av smitteutbruddet i Hardanger, men smitten er også oppdaget i Voss og Samnanger.
Ulvik og Kvam er så langt hardest rammet av smitteutbruddet i Hardanger, men smitten er også oppdaget i Voss og Samnanger.

Smitten sprer seg i Hardanger - rammer barnehager

Både Ulvik og Kvam er hardt rammet av det muterte viruset. Det rammer flere barnehager, som enten må stenge eller over på rødt nivå.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken ble det kjent at alle barnehagebarna i Ulvik måtte i karantene etter et smitteutbrudd i kommunen. Senere har det muterte viruset blitt påvist i en rekke kommuner ved Hardangerfjorden. Nå har også Kvam herad besluttet å stenge ned, skriver TV2.

På bakgrunn av egen og nabokommunenes smittesituasjon innfører kommunen nå svært strenge tiltak. Blant annet er fem skoler og barnehager i Kvam stengt, resten blir satt på rødt nivå. Tørvikbygd barnehage er stengt minst til og med mandag. De andre barnehagene er på rødt nivå, noe som innebærer reduserte åpningstider, ifølge Kvam kommunes hjemmesider.

Kvam er nabokommunen til Ulvik, og det er de to kommunene som så langt er hardest rammet av utbruddet. I tillegg har Samnanger og Voss påvist det muterte koronaviruset.

I går kveld hadde Ulvik, Eidfjord, Voss, Ullensvang, Kvam og Samnanger møte med Statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet for å oppdatere hverandre på situasjonen per nå og diskutere eventuelle felles tiltak, står det på hjemmesiden til Voss herad.

Kommunene er enige om at de nasjonale rådene ligger til grunn for å forebygge smitte. Videre gjør hver kommune egne vurderinger om ytterligere tiltak er nødvendige i deres kommune ut fra gjeldende smittesituasjon og risikobilde, står det videre.

I en pressemelding torsdag formiddag melder Ulvik kommune at det er oppdaget 25 nye smittetilfeller i kommunen. Det betyr at i alt 53 av innbyggerne i kommunen med drøye 1000 innbyggere er smittet.

- Det er en dramatisk økning, for å si det mildt. Vi tenkte hele tida at her ville det komme flere, men omtrent en dobling fra dag til dag er ganske vanvittig, sier ordfører Hans Petter Thorbjørnsen i Ulvik kommune til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS