Oslo: Beholder gult nivå i barnehage og barneskole

Oslo kommune forlenger den sosiale nedstengingen til 21. januar, men innfører ikke rødt nivå i barnehage og barneskole nå.

Publisert Sist oppdatert

Byrådet innførte 10. november en sosial nedstenging av Oslo. Onsdag ble det klart at denne forlenges, foreløpig i to uker til.

I tillegg utvides forbudet mot innendørs fritidsaktiviteter til også å gjelde barn i barneskolealder og yngre. Fritidsklubbenes begrensede tilbud stenges.

– Som forventet har smittetallene skutt i været nå på nyåret, sannsynligvis som følge av samvær i julen og reiser. Smittetallet er i dag over 200 i Oslo for første gang siden 19. november. Vi har derfor ikke noe annet valg enn å forlenge nedstengingen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Det er registrert 1471 smittede i Oslo de siste 14 dagene. Det er flest smittede i alderen mellom 20–29 år.

Fortsatt gult nivå i barnehager

Byrådet har besluttet å beholde gult nivå i barnehagen og barneskolen, og innfører dermed ikke rødt nivå slik det er i ungdomsskolen og videregående skole.

– Det har hele tiden vært viktig for byrådet å skåne barn og unge mest mulig. Det er nettopp noe av grunnen til at andre tiltak er så strenge. Vi ber for eksempel folk ikke gå på besøk til hverandre og bidra til mulig smitte, slik at ansatte i barnehager og skoler kan få utføre den viktige jobben de gjør. Derfor innfører vi ikke rødt nivå i barneskoler og barnehager nå, men beholder gult nivå. Dette er i tråd med anbefalinger fra både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Av samme grunn vil det være tiltak for barn og unge vi først vil vurdere lettelser i, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) i pressemeldingen.

Byråden understreker at situasjonen vurderes fortløpende.

Powered by Labrador CMS