Statsminister Erna Solberg vil informere om regjeringens videre håndtering av korona-krisen under en pressekonferanse klokken 16.00 i dag.
Statsminister Erna Solberg vil informere om regjeringens videre håndtering av korona-krisen under en pressekonferanse klokken 16.00 i dag.

I dag kommer avgjørelsen: Åpner barnehagene igjen etter påske?

I går kveld varslet danskenes statsminister Mette Fredriksen at barnehagene vil åpne igjen 15. april, onsdag etter påske. I dag kommer beskjeden om hva som skjer videre i norske barnehager.

Publisert

Torsdag 12. mars ble det klart at alle landets barnehager og skoler stenger.  For to uker siden ble det klart at de skal være stengt til og med 13. april.

I dag inviterer statsminister Erna Solberg, kunnskapsminister Guri Melby og helseminister Bent Høie til pressekonferanse for å informere om de videre tiltakene for å håndtere korona-krisen. Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet og Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet er også til stede på pressekonferansen.

I Danmark har statsminister Mette Fredriksen varslet at de vil begynne å gjenåpne landet over påske, skriver blant andre Dagbladet.

Gjenåpningen innebærer blant annet at barnehager og skolefritidsordning gjenåpnes fra onsdag 15. april, i tillegg til skole for klassetrinnene 1.- til 5.-klasse.

En undersøkelse som ble gjennomført blant medlemsbarnehagene i PBL fredag og lørdag, viser at et klart flertall av barnehagene – 68 prosent – mener det er riktig å videreføre tiltaket som gjelder i dag. Det vil si at barnehagene forblir stengt, men fortsetter å gi et tilbud til barn av kritisk personell og barn med særlig omsorgsbehov.

Bare fem prosent av de spurte mener barnehagene bør åpne for ordinær drift første uke etter påske. 

Ifølge NRK vil vil ikke barnehagene og skolene åpne rett over påske: 

Etter det NRK får opplyst fra regjeringskilder tirsdag ønsker regjeringen en gradvis gjenåpning av skolene og barnehagene, samtidig som de mener dette ikke kan skje allerede rett over påske. Mandag 20. april nevnes som en mer sannsynlig dato, står det på nrk.no.

Ifølge NRKs kildeopplysninger skal ansatte i skolene og barnehagene blant annet kurses i smittevern før gjenåpning kan skje. Det er ifølge kilder viktigst for regjeringen at barnehager og 1. - 4. trinnet på barneskolen kommer i gang raskest mulig.

 

 
Powered by Labrador CMS