- Endelig får kanskje myndighetene også øynene opp for dette store problemet med bemanning i barnehager, sier leder av Foreldreutvalg for barnehager (FUB) i Oslo, Caroline Omberg.
- Endelig får kanskje myndighetene også øynene opp for dette store problemet med bemanning i barnehager, sier leder av Foreldreutvalg for barnehager (FUB) i Oslo, Caroline Omberg.

FUB i Oslo støtter kortere åpningstid i barnehagene

FUB Oslo mener korona-situasjonen kan føre til at myndighetene blir bevisst på bemanningen i barnehagene. 

Publisert

– Frem til det allerede lovfestede forholdet mellom antall barn og antall ansatte i barnehagen kan praktiseres i hele åpningstiden, støtter FUB Oslo at barnehagene korter ned åpningstiden. Dette er en god anledning for myndighetene til å få øynene opp for at det lovfestede antall barn per ansatt i barnehagen ikke har vært praktisert i barnehagehverdagen frem til nå, sier leder av FUB Oslo, Caroline Omberg, i en pressemelding.

Det står det videre at FUB Oslo opplever at tidligere og eksisterende kunnskapsminister stadig har kommunisert på en måte som tilsier at de tror det faktisk er en ansatt per tredje barn under tre år, og per sjette barn over tre år i barnehagene, slik lovverket sier at det skal være.

– Dette er dog bare noe som praktiseres på papiret, men i virkeligheten er denne voksen-barn-tettheten kun realisert i noen timer midt på dagen. Dette problemet har ansatte i barnehager påpekt i lang tid, lenge før Covid19, blant annet i forbindelse med Barnehageopprøret. 

– Det interessante er at smittevernsveilederen for barnehager faktisk ikke krever høyere bemanning enn den bemanningstettheten som allerede er lovfestet. Forskjellen er bare at smittevernsveilederen tar utgangspunkt i at denne bemanningstettheten faktisk praktiseres i barnehagehverdagen. Slik er det ikke, og det har vi ropt om i lang tid. Endelig får kanskje myndighetene også øynene opp for dette store problemet med bemanning i barnehager, avslutter Omberg. 

Powered by Labrador CMS