Guri Melby (V) opplyste på tirsdag at foreldrebetaling skulle opphøre i perioden barnehagen var stengt.
Guri Melby (V) opplyste på tirsdag at foreldrebetaling skulle opphøre i perioden barnehagen var stengt.

Fritak for foreldrebetaling gjelder også hvis man får et tilbud

Tirsdag kom kunnskapsministeren med meldingen om at foreldre skal slippe å betale for barnehageplass. Nå bekrefter Kunnskapsdepartementet at det også gjelder for barn som får et tilbud i denne perioden.

Publisert

– At foreldre skal slippe å betale for barnehager og SFO så lenge tilbudet er stengt, har vært viktig for oss å sikre. Jeg vet at det er mange foreldre som opplever økonomiske bekymringer i den vanskelige perioden vi står i nå, men nå får de en ting mindre å bekymre seg over,  sa kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby til barnehage.no på tirsdag.

– Fritaket for foreldrebetaling gjelder i hele stengningsperioden. Hvordan dette praktisk vil løses for foreldrepenger som allerede er innbetalt, må jeg få komme tilbake til, sa hun.

LES OGSÅ: Kunnskapsministeren: Foreldre slipper å betale for barnehage

Etter at meldingen om at foreldrebetalingen skulle opphøre for perioden barnehagen ble stengt, var det mange som begynte å stille seg spørsmålet: Hva med oss som faktisk får et tilbud av barnehagen i denne perioden?

For eksempel barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner som er i barnehageen.

LES MER:  Her er den detaljerte lista over hvem som har rett til barnehageplass akkurat nå. 

Nå bekrefter Kunnskapsdepartementet at fritaket også gjelder de som får et tilbud.

–  Fritaket fra foreldrebetaling gjelder også foreldrebetaling for barn som av ulike grunner mottar et tilbud i denne perioden, eksempelvis grunnet at foreldrene har nøkkelstillinger, får barnehage.no opplyst gjennom departementets kommunikasjonsavdeling.

I første omgang er det vedtatt at alle landets barnehager skal være stengt fram til 26. mars. Perioden kan bli forlenget.

Tiltaket fra regjeringen vil koste omlag én milliard kroner i måneden så lenge barnehager og SFO er stengt.

Powered by Labrador CMS