Valle Hovin Idrettsbarnehage lager egen barne-tv som daglig legges ut på facebooksiden til barnehagen. Her er det Kristian Lunde som spør Silje Alvheim om hvorfor barnehagen egentlig er stengt.
Valle Hovin Idrettsbarnehage lager egen barne-tv som daglig legges ut på facebooksiden til barnehagen. Her er det Kristian Lunde som spør Silje Alvheim om hvorfor barnehagen egentlig er stengt.

Da barnehagen stengte, laget de ansatte like gjerne sin egen barne-tv

Hva gjør man når barnehagen er stengt, og de ansatte har hjemmekontor? I Valle Hovin Idrettsbarnehage lager de egen barne-tv.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har mange dyktige medarbeidere hos oss, som er vant til å være kreative å tenke selv.

Det sier Silje Alvheim, hun er styrer i barnehagen.  Det var en idédugnad som førte til at de ansatte nå kan bli sett hjemme hos alle de 108 barna i barnehagen.

– Siden har det ballet litt på seg, ler hun.

I utgangspunktet er målet å publisere en episode hver dag.

– Tanken vår var å samle barna og oss gjennom sosiale medier, og vi ser at det er fint for barna å ha noe de kjenner igjen i hverdagen. Det er tydelig at dette er noe som blir satt pris på, sier hun.

Engasjement

En gjennomgang av kommentarfeltet under videoen viser at dette er noe som settes pris på hos både barn og voksne som har fått hverdagen snudd på hodet.

– Tilbakemeldingene og engasjementet dette har skapt er supert. Det er gøy. Man må bare by på seg selv, noe som kanskje er det største utfordringen. Men når man ser hva dette betyr for barna, så er det verdt det.

Hun oppfordrer andre barnehager til å gjøre noe lignende.

– Her er det lagarbeid. Personalet sender inn det de tenker er gøy å ha med, så har vi en som står for klippingen. God kommunikasjon er nøkkelen, sier hun.

– Imponert

Barnehagen holder til i Intility Arena, som er Vålerenga fotballklubb sin storstue. Barn og ansatte flyttet inn i de nye lokalene 8. januar i 2018.

Barnehagen var da Ulna-barnehagenes 20. barnehage, og første idrettsbarnehage. Ulna-barnehagene består av 20 barnehager på Sør- og Østlandet. Daglig leder i Ulna, Laila Haugen, er full av lovord om initiativet til barnehagen.

– Det er så gøy at det er noe positivt som skjer. Her har barnehagen tatt initiativ til selv, og det er kjempegøy og se responsen blant foreldre og barn. Det at de fortsatt har barnas beste i fokus, og ivaretar de barna som nå er hjemme og har en annerledes hverdag, det er kjempefint! Her er det alt fra forklaringer på hvorfor barnehagen er stengt, til tips om aktiviteter man kan gjøre hjemme. Vi er veldig imponert, sier hun.

Her kan du se første episode som ble publisert onsdag. Det legges ut ny video daglig på barnehagens Facebookside.

Powered by Labrador CMS