Stranda barnehage i Øygarden kommune er stengt på ubestemt tid. Den kommunale barnehagen har 91 barn og 27 ansatte.
Stranda barnehage i Øygarden kommune er stengt på ubestemt tid. Den kommunale barnehagen har 91 barn og 27 ansatte.

30 koronatilfeller knyttet til samme barnehage: - Ble oppdaget for sent

De smittede var ikke syke. Derfor fikk smitten spre seg uten at den ble oppdaget.

Publisert

- Det gikk for lang tid før koronasmitten ble oppdaget i barnehagen, sier smittevernoverlege Jens Eikås til Bergens Tidende (krever innlogging).

Den siste uken kan 30 smittetilfeller knyttes til en kommunal barnehage på Steinsland i Øygarden. Det vil si smittede barn, ansatte, foreldre og andre smittede med relasjon til disse. Smittevernoverlegen forteller til avisen at smitten allerede hadde fått spre seg før de oppdaget det første tilfellet ved barnehagen onsdag for en uke siden. Dagen etter bestemte kommunen seg for å stenge hele barnehagen på Steinsland. Nå er den stengt på ubestemt tid - og minimum ut denne uken.

Barnehagen har til sammen 91 barn og 27 ansatte.

- Vi valgte å stenge ned barnehagen fordi det var ansatte som var smittet på flere avdelinger, sier Eikås.

Assisterende smittevernlege Bjørg Møllerløkken i Øygarden sier samtidig til BT at det er flest voksne som har fått påvist covid-19 i tilknytning til barnehagen.

- Det ser ikke ut til at voksne er blitt syke fordi barn har spredd smitten i barnehagen, påpeker hun. S

mittevernoverlegen forteller at de har jobbet på spreng med smittesporing de siste dagene.

Siden torsdag har Øygarden fått påvist 38 nye smittede. Søndag ble det meldt inn 14 tilfeller. Mandag ble det rapportert om fem nye smittede. Svært mange av disse knyttes til Stranda barnehage.

Styrer i barnehagen, Sølvi A. Schei, sier til BT at hun ikke ønsker å kommentere saken og viser til ordfører Tom Georg Indrevik. Han sier at det er utfordrende at så mange er smittet i tilknytning til én arbeidsplass.

Powered by Labrador CMS