Kontantstøtten øker fra 1. august.
Kontantstøtten øker fra 1. august.

Kontantstøtten økes

Fra 1. august økes kontantstøtten med 1.500 kroner, fra 6.000 til 7.500 kroner per måned.

Publisert Sist oppdatert

Økningen av kontantstøtten, fra 6.000 til 7.500 kroner per måned, var et resultat av regjeringens budsjettforhandlinger for 2017, hvor Kristelig Folkeparti (KrF) foreslo å øke støtten til 9000 kroner, melder NRK.

Foreldre har rett til å få utbetalt kontantstøtte for barn mellom 13 og 23 måneder og adoptivbarn som ikke har begynt på skolen, om barnet ikke går i barnehage med offentlig driftstilskudd. Støtten gis maksimalt i 11 måneder.

– Vi ønsker en reell valgfrihet for barnefamiliene. Skal det være en reell mulighet til å både velge kontantstøtte og bruke mer tid med barna, så må den økes, sa Knut Arild Hareide (KrF) til NTB under budsjettforhandlingene i oktober i fjor.

SV ønsker på sin side å avskaffe hele kontantstøtteordningen, og erstatte den med en ventestønad for foreldre til barn som ikke har fått barnehageplass.

­– Det er forståelig at noen ønsker å være lenger hjemme med barna, men dette er et spørsmål om hva vi som samfunn skal legge til rette for. Kontantstøtta har negative konsekvenser for likestilling og deltakelse i arbeidsliv, sier Kirsti Bergstø i SV til NRK.

Tidligere i år gikk flertallet i et utvalg som har utredet den offentlige støtten til barnefamilier inn for å fjerne kontantstøtten. Også Velferds- og migrasjonsutvalget (Brochmann I-utvalget) fra 2011 anbefalte å fjerne kontantstøtten av integreringshensyn, opplyser NTB.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS