Styrer leder Kjetil Krogstad i Smedbakken FUS barnehage i Oslo.
Styrer leder Kjetil Krogstad i Smedbakken FUS barnehage i Oslo.

Barnehageleder kjemper om tittelen «Årets unge leder»

Daglig leder i Smedbakken FUS barnehage i Oslo, Kjetil Krogstad (29) er én av 100 ledere som kjemper om prisen «Årets unge leder».

Publisert Sist oppdatert

Kjetil Krogstad er bare 29 år, men er allerede en erfaren barnehageleder. Han ble daglig leder i Smedbakken FUS barnehage i Oslo en alder av 26 år, etter fire år som avdelingsleder i barnehager og FUS-kjeden.

Nå er barnehagelederen én av 100 nominerte til prisen «Årets unge leder 2017». Prisen deles ut av konsulentselskapet Assessit i Oslo 6. februar 2018.

Krogstad visste tidlig at han ønsket å utdanne og utvikle seg innen ledelse, og er glad for at FUS-kjeden valgte å satse på ham som lederemne. Krogstad valgte å utdanne seg innen ledelse i den norske arbeidslivmodellen og har også tatt Nasjonal lederutdanning for styrere i barnehage.

Utviklende

– Hva betyr det å være én av disse hundre unge lederne som er nominert til prisen?

– Det er stas å ha kommet igjennom nåløyet, og det var egentlig målet. Prosessen jeg har vært gjennom med Assessit, har bidratt til at jeg får utviklet meg som leder, få vite mer om mine svake sider og hva som fungerer, sier Krogstad.

I prosessen går alle de hundre utvalgte gjennom intervjuer, tester og analyser. Personalet og nærmeste leder blir også intervjuet, og Krogstad tror dette vil løfte ham som leder, uansett resultat.

Finale i februar

I tillegg til jobben som daglig leder i Smedbakken FUS barnehage er han også nettverksleder i FUS og deltar aktivt med rekruttering, markedsføring og utvikling av hele kjeden. Krogstad fikk jobben som daglig leder da FUS-kjeden kjøpte en kommunal barnehage i 2015.

– Å være i finalen til prisen, er det samme som å delta i en ekstrem analyse av meg som leder. Det må jeg tåle å stå i.

Nå gleder den unge barnehagelederen seg til finalen i februar.

Lurt å samarbeide

– Det er gøy å få være med! Jeg har vært daglig leder i tre år og jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten personalet eller ungene i barnehagen.

Kjetil Krogstads beste råd til unge ledere er å samarbeide.

– Bruk hverandre, samarbeid. Om du ønsker å utvikle deg som leder, klarer du ikke det uten å samarbeide, lære og spille på lag med andre. Har du en drøm eller et mål du ønsker å oppnå, være kreativ, skaff deg kunnskap og tenk utenfor boksen!

Flott med bidrag fra barnehagesektoren

Prosjektleder for «Årets unge ledere», Anne Mørup-Andersen i Assessit, synes det er flott hver gang de får inn barnehageledere til prisen.

– Det er veldig hyggelig at vi har dyktige ledere fra den bransjen med også.

Hun sier at deltagerne i topp 100 har utmerket seg i både personlige evner og potensiale, hvor den første delen består av personlighetstester og evnetester.

– Nå skal Krogstad gjennom både en 180 graders evaluering, samt to simuleringsoppgaver med vår konsulent i løpet av november, sier Mørup-Andersen.

Assesit fikk litt over 200 påmeldte og nominerte til «Årets unge ledere» i år.

Om «Årets unge ledere»:

 • Årets Unge Ledere har vært gjennomført hvert år siden 2009
 • Kandidatene blir målt etter personlige evner og potensiale, utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon og observert kompetanse.
 • Kandidatene må være 40 år eller yngre
 • Kandidatene må ha sittet i nåværende stilling i minst 12 måneder
 • Kandidaten må ha ansvar for minst fem medarbeidere.

Dette måles kandidatene på:

 • Personlige evner og potensiale: Personlighetstester og evnetester
 • Utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon: 180 graders vurdering fra leder, medarbeidere og selvrapportering.
 • Observert kompetanse: Kandidatens håndtering av krevende ledersituasjoner, observert gjennom utvalgte case og simuleringsøvelser.

Kriterier for deltakelse

 • Kandidatene må være 40 år eller yngre
 • Kandidatene må ha sittet i nåværende stilling i minst 12 måneder
 • Kandidaten må ha ansvar for minst fem medarbeidere
 • Man kan melde seg selv på eller bli påmeldt av andre.
Powered by Labrador CMS