Kommune fikk smekk: Ikke hatt tilsyn siden 2015

Ifølge en tilsynsrapport fra Fylkesmannen i Finnmark har Vardø kommune brutt barnehageloven på to punkter; manglende veiledning samt oppfølging av at barnehagene drives i samsvar med kravene i barnehageloven, og mangel på utført tilsyn med barnehagene.

Dette gjelder både den kommunale barnehagen Vardø barnehage, og den private Sentrum barnehage, skriver iFinnmark.

Kommunen får blant annet kritikk for å ikke ha fulgt opp et regelbrudd i en av barnehagene 2016, da kommunen ble gjort oppmerksom på at barnehagen hadde færre pedagoger enn det normen for pedagogisk bemanning åpner opp for.

– Kravet var at det kunne være maksimalt 18 barn over tre år per pedagog. Det viste seg at denne barnehagen hadde et barn på halvdagsplass utover de 18 barna som de kunne ha. Da kreves det i utgangspunktet en pedagog til. Barnehagen var i en vanskelig situasjon i det tilfellet, sier enhetsleder for grunnskole og barnehage i Vardø, Børge Martinussen, til avisa.

Samtidig påpeker rapporten at det også blir gjort mye bra når det gjelder barnehagene i kommunen.

– Vi har en god dialog med barnehagene og har jevnlig kontakt med dem. I den private barnehagen hadde vi et møte bare for noen uker tilbake. Vi følger godt opp barnehagene i kommunen. Dette er ikke noe vi tar lett på, så når vi skal lukke avvikene, så skal det gjøres ordentlig, sier Martinussen.