Sykkylven på Sunnmøre fortsetter med fire kommunale og fire private barnehager, etter at Læringsverkstedet ble ny eier av Krikane barnehage.
Sykkylven på Sunnmøre fortsetter med fire kommunale og fire private barnehager, etter at Læringsverkstedet ble ny eier av Krikane barnehage.

Kommunen takket nei. Nå har barnehagen fått ny eier

Det er den private barnehagekjeden Læringsverkstedet som er den nye eieren av Krikane barnehage i Sykkylven, og de tok over driften 1. mars i år.

Publisert

Det skriver Nyss.no. Lokalavisa refererer fra en pressemelding der Læringsverkstedet skriver at de har som mål å utvikle og drifte de beste barnehagene i Norge, der barn kjenner seg verdifulle, foreldrene opplever trygghet og medarbeiderne får alle muligheter til å gjøre en god jobb.

– Ved å bli en del av Læringsverkstedet vil det beste fra barnehagen bli videreført og en beholder friheten til å gjøre lokale tilpasninger. Samtidig blir barnehagen del av et kompetent verdidrevet fellesskap der deling av erfaringer og utveksling av ideer er høyt verdsatt, heter det videre.

Fram til nå har Krikane barnehage vært eid av Denise og Servet Degirmenci sammen med Kristina og Semir Dik.

For litt over et år siden lå det an til at Sykkylven kommune skulle kjøpe barnehagen, for en sum på omkring 12 millioner kroner. Vedtak i kommunestyret var gjort, men så snudde politikerne. Spørsmål knyttet til finansiering og gjeldende regler for finansiering, ser ut til å ha blitt utslagsgivende.

Til slutt var det bare SVs representant som støttet kommunedirektørens framlegg om kjøp, begrunnet med at det ville gi kommunen et bedre tilbud med tanke på å styre barnehagene, ifølge Nyss.no sin tidligere omtale av saken.

Dermed har Sykkylven fortsatt halvt om halvt med private og kommunale barnehager, fire av hver, der Krikane er blant de største.

Per desember 2021, hadde barnehagen 57 barn.

Powered by Labrador CMS