Kjørte til barnehagen i cannabis-rus

En mann tidlig i 30-årene er i Øvre Romerike tingrett dømt til betinget fengsel etter å ha blitt stanset bak rattet i cannabis-rus, skriver Glåmdalen. (krever innlogging)

Mannen hadde nettopp levert egne barn i barnehagen da han torsdag 3. september i fjor ble stoppet.

En blodprøve viste at han hadde THC-påvirkning i blodet som tilsvarte mer enn 0,5 i promille, skriver avisa.

Mannen erkjente de faktiske forhold da saken kom opp i en såkalt tilståelsessak i Øvre Romerike tingrett nylig. Han er nå dømt til 18 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han må også betale en bot på 20.000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. I tillegg mister han førerretten i 12 måneder, og må da avlegge ny førerprøve for å kunne sette seg bak rattet igjen, skriver Glåmdalen.