Norske myndigheter har takket jeg til å kartlegge hvordan barnehageansatte jobber med barna og hvordan de opplever sin egen arbeidssituasjon.
Norske myndigheter har takket jeg til å kartlegge hvordan barnehageansatte jobber med barna og hvordan de opplever sin egen arbeidssituasjon.

Vil kartlegge barnehageansatte

Norge sier nei til OECDs PISA-undersøkelse av barnehagebarn, men vil kartlegge hvordan de voksne jobber med barna.

Publisert Sist oppdatert

Det sier avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet, Siv Hilde Lindstrøm, til Dagsavisen.

– Hensikten er at vi skal få vite mer om innhold og kvalitet i det norske barnehagetilbudet, og på den måten kunne stake ut kurs for nye barnehagesatsinger, sier Lindstrøm til avisen.

Dagsavisen har tidligere meldt at Norge ikke blir med på OECDs PISA-undersøkelse av barnehagebarn. Men norske myndigheter har takket jeg til å kartlegge hvordan barnehageansatte jobber med barna og hvordan de opplever sin egen arbeidssituasjon.

Minimum 2880 ansatte fra 360 norske barnehager skal etter planen delta i undersøkelsen som skal gjennomføres våren 2018. I tillegg til den internasjonale rapporten som OECD vil publisere, skal NIFU lage en landrapport basert på egne analyser av det norske materialet.

Utdanningsforbundet er skeptiske til om OECDs ansatt-undersøkelse vil gi verdifull informasjon om norske barnehager, blant annet fordi det er stor forskjell på mål og innhold i barnehagene i de ulike landene.

– Men vi må selvsagt se den endelige undersøkelsen før vi tar stilling, sier nestleder Hege Valås til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS