To Kanvas-barnehager ble totalskadd i brann tirsdag morgen.
To Kanvas-barnehager ble totalskadd i brann tirsdag morgen.

Kanvas-barnehager totalskadd i brann i morgentimene

Lønnebakken Kanvas-barnehage ved Ullevål sykehus er totalt nedbrent, og i morges spredte brannen seg til ytterligere et bygg – Veslefrikk Kanvas-barnehage.

Publisert Sist oppdatert

Det melder blant andre Avisa Oslo.

De skriver videre at politiet meldte klokken 04.36 torsdag morgen at nødetatene var på vei til Ullevål sykehus i forbindelse med brann i et bygg. På stedet ble det raskt bekreftet kraftig brann i Lønnebakken Kanvas-barnehage ved Ullevål sykehus.

Vakthavende stabssjef i brann og redningsetaten, Joakim Lystad, forteller at ved 06.15-tiden har brannen spredd seg til et tilstøtende bygg.

– Vi kom til en bygning som var fullstendig overtent. Bygget det har brent i er et trehus på 600–700 kvadratmeter, og det anses som tapt. Strålevarme har gjort at brannen har spredd seg til et tilstøtende fasadetak, og vi er i ferd med å få kontroll på denne brannen. Per nå er det ikke fare for liv og helse, sier han til Avisa Oslo. Brannvesenet var på stedet med et stort antall brannbiler.

Barnehagen ligger inne på sykehusområdet, og har ifølge egne hjemmesider fem avdelinger, 61 barn og 17 ansatte.

I en sak fra NTB melder politiet at Brann- og redningsetaten fortsatt driver etterslukking på stedet klokken 6.38, og at politiet iverksetter etterforskning rundt hva som kan være årsak til brannen.

I en pressemelding, blant annet gjengitt i en sak i Dagbladet, sier påtaleansvarlig Kamilla Sandvik Forsdahl at politiet ser svært alvorlig på saken og etterforsker den bredt. Det er allerede gjennomført flere vitneavhør og foretatt kriminaltekniske undersøkelser.

Politiet arbeider videre med å kartlegge brannforløpet, herunder hvor brannen startet og hvordan den utviklet seg.

- En av hypotesene politiet jobber ut ifra, er at brannen er påsatt, sier Forsdahl.

Det er for tidlig å si om brannen har noen sammenheng med andre branner i Oslo den siste tida. Det er noe politiet vil undersøke.

Politiet ber om tips i saken.

Powered by Labrador CMS