Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) ønsker velkommen til regjeringens årlige integreringskonferanse.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) ønsker velkommen til regjeringens årlige integreringskonferanse.

– Barnehage og skole er også en viktig integreringsarena for foreldrene

– Godt integreringsarbeid er en toveisprosess. Det krever mye av den enkelte og det krever mye av oss som samfunn, sa kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) da han tirsdag ønsket velkommen til Integreringskonferansen 2019.

Publisert

Konferansen er i regi av regjeringen, og blir i år arrangert for sjette gang.

Tema er oppvekst og foreldreskap.

– En viktig del av integreringsarbeidet er å få barn og unge til å bli en del av små og store fellesskap i det norske samfunnet, sa statsråden fra scenen på Oslo Plaza tirsdag formiddag.

Gode barnehager og skoler spiller en viktig rolle her, understreket han.

– Barnehage og skole er også en viktig integreringsarena for foreldrene. Her får de nyttige møter med norsk språk og kultur, sa Sanner.

– Dette er også en viktig grunn til at vi legger stor vekt på at alle skal lære seg godt norsk, fortsatte han.

Uten å forstå språket forstår man heller ikke hva som sies på foreldremøter i barnehagen eller i skolen, påpekte statsråden.

– Trygge foreldre er avgjørende for en god oppvekst og en vellykket integrering. Da er det viktig at de blir godt kjent med barnehagen, skolen og de ansatte. Gjennom god dialog og samarbeid kan foreldrene ta større del i barns lek og læring. Slik blir de også en del av det fellesskapet som finnes rundt barnehagen og skolen, sa han.

  • Under konferansen vil ulike stemmer blant annet si noe om hvordan det er for minoritetsforeldre å oppdra barn i Norge. Barnehage.no kommer tilbake med mer fra Integreringskonferansen 2019.
Powered by Labrador CMS