Sikker vinner: Fiskefilet og grønnsaker i folie er er sunt og godt alternativ til grillpølser, og barna i Ekrehagen barnehage i Tromsø synes det er gøy å lage sitt eget måltid fra grunnen av.
Sikker vinner: Fiskefilet og grønnsaker i folie er er sunt og godt alternativ til grillpølser, og barna i Ekrehagen barnehage i Tromsø synes det er gøy å lage sitt eget måltid fra grunnen av.

Slik får du tilskudd til sjømatfest i det fri

Barnehagedagen har i år fokus på natur og friluftsliv. Hva er vel bedre enn å servere foreldrene havets delikatesser utendørs på grill? Enkelt er det også.

Publisert Sist oppdatert

Under årets Barnehagedag kan barna vise frem sine kokkekunster i det fri. Alle barnehager som søker tilskudd fra Fiskesprell innen 9. mars, får dekket innkjøp av ingredienser til et utendørs sjømatmåltid.

Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke konsumet av sjømat blant barn og unge — de legger altså  til rette for at barn skal oppdage hvor glad de er i fisk.

Søknadsskjemaet finner du HER.

140 skattkister på grill

Ekrehagen friluftsbarnehage i Tromsø bruker naturen som kjøkken og spisestue. Hvert år inviterer de foreldrene til å dele matopplevelsene i det fri.

– Under fjorårets foreldrearrangement laget de største barna her 140 pakker Havets skattkiste og serverte dem fra grillen. Opplegget ble veldig positivt mottatt blant foreldre og foresatte, forteller assistent Silje Grødahl Olsen.

Hun mener fiskefilet og grønnsaker i folie er en sikker vinner blant ansatte og barna.

– Det er ikke et ork å lage til, og et sunt og godt alternativ til grillpølser. Barna synes det er gøy å lage sitt eget måltid fra grunnen av, og ingredienser som brokkoli og paprika setter farge på fiskemåltidet. Når maten ser innbydende ut, smaker den også bedre.

Oppskriften finner du HER.

I Ekrehagen har alle ansatte deltatt på Fiskesprellkurs. Olsen mener barnehagen er en viktig arena for å introdusere barna for nye matopplevelser.

– Hvis barna ikke blir tilbudt sjømat, vet de heller ikke at det smaker godt.

Populær tilskuddsordning

Siden 2011 er 7000 sjømatmåltider servert i norske barnehager med støtte fra Fiskesprell.

– Sjømat er enkelt å få til utendørs, og det ble derfor naturlig for oss å lage et opplegg i forbindelse med Friluftslivets år, forteller Kari-Anne Johansen, leder for Fiskesprell.

Hun håper så mange barnehager som mulig benytter seg av muligheten til å få tilskudd til et utendørs festmåltid sammen med foresatte.

– Det eneste vi forutsetter er at maten lages fra grunnen av sammen med barna og at foreldre blir invitert. Utleggene til innkjøp av råvarer blir etterbetalt fra oss, forteller Johnsen.

Powered by Labrador CMS