Nå kan du sende inn ditt høringsinnspill om Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen.
Nå kan du sende inn ditt høringsinnspill om Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen.

Ønsker innspill til høring om barnehagemat

Helsedirektoratet har sendt på høring Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen.

Publisert Sist oppdatert

Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen skal erstatte «Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen» fra 2007 og «Bra mat i barnehagen – råd, tips og oppskrifter», opplyser Helsedirektoratet i høringsbrevet.

Revidering av retningslinjer for mat og måltider i barnehagen er et av oppfølgingspunktene til tiltaket om å fremme gode mat- og måltidsvaner i barnehagen i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017-2021).

– Målsettingen med retningslinjen er at ansatte i barnehagen har en oppdatert, kunnskapsbasert og brukervennlig retningslinje som bidrar til å sikre barnehagebarn gode rammer for måltidet og en god ernæringsmessig kvalitet på mat- og drikketilbudet, skriver direktoratet i høringsbrevet.

Anbefalingene i retningslinjen er knyttet til gjennomføring av måltid (spisetid, tilsyn, tilrettelegging fysisk og sosialt), den ernæringsmessige kvaliteten på mat og drikke som tilbys, mattrygghet og hygiene, matallergi og -intoleranser, samt miljøhensyn. Antall anbefalinger er redusert fra 15 i retningslinjene fra 2007 til 12, og det er inkludert nye tema i retningslinjen: matallergi og -intoleranser, bærekraft/ miljøvennlige hensyn og servering av varmmat.

Se alle anbefalingene her.

Blant høringsinstansene er Utdanningsforbundet, PBL, KS, Foreldreutvalget for barnehager, Folkehelseinstituttet og Geitmyra matkultursenter for barn.

Høringsfristen er 20. desember 2017.

Les mer om høringen her.

Powered by Labrador CMS