Rettssaken går i Trondenes tingrett i Harstad. Foto: Googlemaps
Rettssaken går i Trondenes tingrett i Harstad. Foto: Googlemaps

Nekter for overgrep mot to små jenter

To jenter - en av dem i en barnehage - sier uavhengig av hverandre at de er utsatt for overgrep. Den tiltalte mannen i begynnelsen av 20-årene nekter.

Publisert

- Min datter forandret adferd i tiden hun var i barnehagen. Såpass at vi hadde mistanke om at noe hadde skjedd. Vi stilte noen spørsmål til barnehagen, men svarene var vage.

- Noen år senere fortalte min datter plutselig detaljert om overgrepet, som hun husket godt. Da falt det noen brikker på plass, sa moren til de ene fornærmede, da hun forklarte seg i Trondenes tingrett i Harstad torsdag.

Det er Harstad Tidende (krever abonnement) som refererer fra rettssaken.

Tiltalte var utplassert praksiselev fra videregående skole da overgrepet skal ha funnet sted. Av tiltalebeslutningen går det fram at han høsten 2013 var i praksis i en barnehage i Harstad. Ved én anledning skal han ha begått et overgrep mot en fire år gammel jente.

For denne handlingen er han tiltalt både etter straffelovens (1902) paragraf 195 første straffalternativ, «for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år», og etter paragraf 193 første ledd, «for å ha skaffet seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.»

Våren 2014 skal skal han ha begått et overgrep mot en jente som da var åtte år, på en lekeplass på en barneskole i Harstad. For dette er han tiltalt etter straffelovens (1902) paragraf 200, annet ledd - første punktum «for å ha foretatt en seksuell handling med barn under 16 år.»

I retten erklærte mannen seg "ikke skyldig" på alle punkter. 

I retten spurten statsadvokat Torstein Lindquister om tiltalte ikke syntes det var påfallende at to jenter, helt uavhengig av hverandre, har forklart at han hadde begått overgrep mot dem, hvis han var uskyldig?

- Jo, egentlig er det rart. Men jeg har ikke gjort noe av dette, sa mannen ifølge Harstad Tidende.

Rettssaken avsluttes fredag med prosedyrer.

Powered by Labrador CMS