Frank Skovrand i studio.
Frank Skovrand i studio.

Ønsket barna velkommen tilbake med splitter ny «vaske hender»-sang

– Det er mange som har kastet seg rundt for å få sangen ferdig til barnehagestart, sier Frank Skovrand i Barnehagenett.

Publisert

– Sangen ble til som følge av at ledelsen i Barnehagenett ønsket seg en liten sang eller regle som kunne henge ved siden av vaskene i barnehagene våre for å bygge oppunder smittevernreglene.

Det sier Frank Skovrand som har laget sangen. Han har mer enn 30 år bak seg som låtskriver og musiker, og er til daglig kontorsjef i Barnehagenett som driver 14 barnehager på Østlandet.

– Etter at jeg tirsdag i forrige uke fikk spørsmål om jeg kunne bidra med dette, begynte ballen å rulle. Jeg satte meg ned med mål om å lage en sang de ansatte kunne synge sammen med barna for å lære seg gode håndvaskrutiner på en morsom måte. Sangen er skrevet fritt etter retningslinjene på nettsidene til Folkehelseinstituttet, forteller musikeren.

For å gjøre det lettere for både barn og voksne å lære seg tekst og melodi, gikk Skovrand i studio for å spille den inn. Med seg på innspillingen fikk han blant annet sin venn og bassist Espen Holtan. Sammen utgjør de den musikalske duoen Skoltan.

– Sangen ble sendt over til en trommeslager i Memphis, Paul Taylor, som la på noen fine, lette rytmer og så la Espen Holtan bass på dette. På lørdag gikk turen videre til Oslo og gitarist Geir Sundstøl, som er en av Norges meste brukte studiomusikere, sier Skovrand.

– Musikkprodusent Gisle Saga la siste hånd på verket på søndag. Det er mange som har kastet seg rundt for å få dette ferdig til barnehagestart, forteller musikeren.

Han syntes det var stas å kunne ønske barnehagebarna velkommen tilbake med en splitter ny sang, og forteller at den har blitt tatt godt imot av barn og ansatte.

Hør sangen her:

Powered by Labrador CMS